Ексміністр Камишін отримав нову роботу: Шмигаль підписав указ
Ексміністр Камишін отримав нову роботу: Шмигаль підписав указ

Ексміністр Камишін отримав нову роботу: Шмигаль підписав указ

Колишній міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повернувся на роботу в "Укрзалізницю". Його назначили представником держави у наглядовій раді національного залізничного оператора.

Як повідомили на урядовому порталі, відповідне розпорядження від 13 вересня підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він також уповноважив голову правління "Укрзалізниці" Євгена Лященка підписати цивільно-правовий договір з Камишіним.

Посадові обов'язки він обійме 26 вересня. Сам Камішин цю інформацію підтвердив

"Розпочинаю роботу в наглядовій раді "Укрзалізниці" як представник держави. Вірю, що мій досвід допоможе нашій залізниці стати найкращою в світі", – заявив він з цього приводу.

Олександр Камишін: що відомо

Варто зазначити, що у Камишіна вже є досвід роботи в "Укрзалізниці". З серпня 2021 по квітень 2022 року він був в.о. голови правління компанії, а з квітня-2022 став головою її правління. 

З "Укрзалізниці" Олександр Камишін потрапив до уряду – 21 березня 2023 року він очолив Мінстратегпром, з якого був звільнений в результаті парламентського голосування 6 вересня 2024. Крім того, на початку березня-2023 року був призначений позаштатним радником президента України Володимира Зеленського.

Трудову діяльність Камишін почав у 2006 – він був аудитором в ЗАТ "КПМГ Аудит" і пропрацював там до 2008 року. У 2008-2012 рр. працював економістом аналітичного відділу ТОВ Драгон Есет-Менеджмент".

У серпні 2009 року призначений заступником гендиректора з економічної безпеки ПАТ "Карлівський машинобудівний завод", а з вересня того ж року по 2012 рік – гендиректором цього підприємства. Упродовж 2012-2018 рр. був інвестиційним менеджером ПАТ "Систем кепітал менеджмент", а у 2018-2019 рр. – членом наглядової ради ТОВ "Лемтранс".

Як вже повідомляв OBOZ.UA, після відставки Камишіна посаду міністра стратегічних галузей промисловості України обійняв нинішній гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін. Він став одним із наймолодших міністрів в історії країни – чиновнику незабаром виповниться 32 роки.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader