Group DF не братиме участі в аукціоні ФДМУ з продажу Білгород-Дністровського морпорту
Group DF не братиме участі в аукціоні ФДМУ з продажу Білгород-Дністровського морпорту

Group DF не братиме участі в аукціоні ФДМУ з продажу Білгород-Дністровського морпорту

Group DF не братиме участі в аукціоні Фонду державного майна з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту (Одеська область), пише agronews.ua.

“Ми дуже добре знаємо, як працює портовий бізнес зсередини, в нас є наш порт «Ніка-Тера», який був зруйнований атаками рф. В наших поствоєнних пріоритетах – відновлення діяльності свого порту. Лише після перезупуску свого активу група може розглядати придбання інших активів в портовій галузі, це принципово важливо. Щодо Білгород-Дністровського морського торгівельного порту, є також декілька дуже конкретних фінансових та організаційних причин, чому групі цей актив не цікавий. Для того, щоб порт вивести на прибуткову роботу, потрібні додаткові колосальні інвестиції. Мова йде, насамперед, про днопоглиблювальні роботи. Це — мільйони доларів. По-друге, наскільки я знаю, на балансі порту до останнього навіть не було причалів. Причали – це серце та душа порту. Для будь-якого портового бізнесу принципово важливо мати свій вихід на море, а не платити концесію державі. Щоб зацікавити інвесторів, причали мають бути на балансі. По-третє, є проблема розвідного місту до порту, який було розбито окупантами. Це – суттєве логістичне обмеження”, – повідомив керівник з корпоративних з комунікацій Group DF Олег Арестархов.

Також, за його словами, у порта є борги по зарплаті, при цьому перезавантаження порту упиратиметься в кадрову проблему.

“Перезавантаження порту упиратиметься в кадрову проблему, адже люди розбіглися під час війни і висококласних фахівців потрібно перекуповувати у конкурентів. Якщо дивитись на цей актив стратегічно, то порт має свою специфіку. Йому буде складно конкурувати з глибоководними портами Одеси, куди можуть заходити судна типу Panamax, це впливає на вартість перевалки. Все це в комплексі означає, що термін окупності такої інвестиції буде надто великий, щоб за сьогоднішніх умов вкладатись в цей актив”, – повідомив Арестархов.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader