Як зберігати розрізаний гарбуз: спосіб для холодильника та морозилки
Як зберігати розрізаний гарбуз: спосіб для холодильника та морозилки

Як зберігати розрізаний гарбуз: спосіб для холодильника та морозилки

За умови правильного зберігання в холодильнику гарбуз може залишатися свіжим до п'яти днів, а в разі заморозки - до року.

Унікальний смак і текстура гарбуза можуть поліпшити практично будь-яку страву. Проте перед кухарем виникає проблема - оскільки гарбузи часто бувають величезними, використання цілого фрукта в одній страві є, м'яко кажучи, амбітним. Отже, вкрай важливо знати, як зберегти цей чудовий фрукт після того, як його було розрізано. Найпростіші та найефективніші методи - охолодження або заморожування.

До слова, раніше корисні рецепти з гарбуза опублікувала американська дієтологиня Ліззі Стрейт. Детальніше читайте в матеріалі: Що приготувати з гарбуза: смачні рецепти на сніданок, обід або вечерю.

Як зберігати розрізаний гарбуз

Найголовніше при охолодженні - зберегти вологу в гарбузі, щоб він залишався соковитим і ароматним. Тому важливо щільно обернути зрізану частину гарбуза харчовою плівкою.

Якщо ви вже нарізали або подрібнили гарбуз, зберігання шматочків у герметичному контейнері перед охолодженням збереже його свіжість.

За умови правильного зберігання в холодильнику гарбуз може залишатися свіжим до п'яти днів. Якщо потрібно зберегти гарбуз на більш тривалий термін, краще заморозити його.

Як зберігати розрізаний гарбуз: спосіб для холодильника та морозилки
​Як довго зберігаються овочі та фрукти в морозилці / Інфографіка: Главред

Чи можна зберігати гарбуз у морозилці

Різні методи заморозки можуть зберегти гарбуз свіжим протягом 6-12 місяців. Перший і найшвидший спосіб - це заморозка шматочків гарбуза в сирому вигляді.

Спочатку наріжте гарбуз на шматочки бажаних розмірів. Щоб вони згодом не злиплися, викладіть їх на тацю і заморозьте в такому вигляді, а потім складіть у пакети. Цей метод ідеально підходить для страв, у яких знадобляться шматочки гарбуза цілими, наприклад, у рагу чи печені.

Перед заморожуванням шматочки гарбуза можна бланшувати.

Гарбуз також можна заморозити у вигляді пюре. Для цього гарбуз запечіть, остудіть, розімніть у пюре. Далі - розкладіть у формочки для кексів або для льоду і відправте в морозилку на кілька годин.

Щойно гарбуз застигне, вийміть порції з лотка та помістіть їх у пакет або контейнер.

За будь-якого способу заморозки у вас вийде зберегти смак і корисні елементи гарбуза, тому яким способом скористатися - вибирайте на свій смак.

Раніше Главред писав, чи можна заморожувати свіжу нарізану капусту і як це зробити правильно.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader