Який хліб по-справжньому корисний? Експерти розкрили несподівані факти
Який хліб по-справжньому корисний? Експерти розкрили несподівані факти

Який хліб по-справжньому корисний? Експерти розкрили несподівані факти

Цільнозерновий хліб має безліч переваг, але навколо нього існує чимало міфів, які не завжди відповідають дійсності. Він є дуже корисним завдяки високому вмісту клітковини. Це допомагає довше відчувати ситість і контролювати рівень цукру в крові.

Також він знижує ризик серцево-судинних захворювань і покращує роботу кишківника, підтримуючи здорову мікрофлору. Складні вуглеводи в цьому хлібі забезпечують тривале джерело енергії та можуть позитивно вплинути на настрій, адже вони сприяють виробленню серотоніну.

Чорний хліб. Фото: скрін youtube
Чорний хліб. Фото: скрін youtube

Чорний хліб краще за білий

Це не завжди так. Найкорисніший хліб – цільнозерновий, незалежно від кольору. Чорний хліб може містити більше цукру або добавок, що надають йому темний колір.

Глютен шкідливий

Глютен може бути небезпечний лише для людей з целіакією. Для більшості людей він не є проблемою, і безглютенова дієта може навіть зменшити споживання важливих поживних речовин.

Дріжджі в хлібі шкідливі

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

Це міф. Дріжджі насправді корисні і містять багато важливих елементів. Під час випікання вони гинуть, залишаючи лише корисні компоненти.

Хлібці корисніші за хліб

Це залежить від складу хлібців. Якщо вони зроблені з цільного зерна без додаткових борошна і цукру, вони можуть бути корисними. В іншому випадку, різниця між хлібцями та звичайним хлібом незначна.

Діабетикам заборонено їсти хліб

Чорний хліб, фото asiaplustj
Чорний хліб, фото asiaplustj

Діабетикам слід контролювати рівень глюкози, тому їм краще обирати хліб з низьким глікемічним індексом. Білий хліб може викликати різкі стрибки цукру в крові.

Крім того, Знай.ua повідомляв, пачка масла – майже 85 грн: ціни на ключові молочні продукти б'ють рекорди

Джерело матеріала
loader
loader