/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F25ac4abb7377389a69d565f8cd4d73c6.jpg)
Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант чудової пряної закуски до святкового столу
Окрім помідорів та огірків на зиму дуже смачно закрити печериці. Вони виходять достатньо пряними, чудово поєднаються з картопляним пюре або будь-якою кашею. Також смачно подавати до м'яса та риби.
Ідея приготування смачних маринованих печериць на зиму опублікована на сторінці shampinjonu в Instagram. Закуска стане чудовим доповненням до святкового столу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5252129e6e82c709cf284bbd03c41294.png)
Інгредієнти:
- печериці – 1 кг.
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 2 ст.л.
- чорний перець – 5-6 шт.
- духмяний перець – 3-4 шт.
- лаврове листя – 2-3 шт.
- оцет – 4-5 ст.л.
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff2264d4686d04594846215d16b9df4a2.png)
1. Гриби промити в холодній воді.
2. Помістити в емальовану посуду і поставити на маленький вогонь.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F622fe7eae33600ae2eeb9dc79948cccf.jpg)
3. Закинути всі інгредієнти (сіль, цукор, перець, оцет і т.д.), помішуючи довести до кипіння.
4. Кип'ятити 10-15 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F449a593c3f4de4a5086ab268ad5f3c3a.jpg)
5. Трохи охолодити, виложити у скляні банки на закрутку.
6. Коли банки охолодити – помісти в холодильник.
7. Для довгого зберігання стерилізувати 15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Печериці з оцтом
- Мариновані печериці з оцтом
- Мариновані печериці з олією та оцтом

