Конгресмен звинуватив Мета в рекламі наркотиків
Конгресмен звинуватив Мета в рекламі наркотиків

Конгресмен звинуватив Мета в рекламі наркотиків

Конгресмен-республіканець критикував Метуу четвер через те, що законодавець назвав неадекватною реакцією на занепокоєння щодо реклами заборонених наркотиків у Facebook та Instagram.

Представник штату Мічіган Тім Уолберг охарактеризував лист, надісланий Meta двопартійній групі законодавців у понеділок, як «неприйнятний», стверджуючи, що компанія не відповіла на конкретні запитання, які політики надіслали генеральному директору Марку Цукербергу в серпні .

Запитання до Meta були зосереджені навколо нещодавніх звітів The Wall Street Journal і некомерційної організації Tech Transparency Project (TTP), які виявили поширення реклами у Facebook і Instagram, що спрямовує користувачів до сторонніх служб, де вони можуть купувати таблетки за рецептом і рекреаційні наркотики, такі як кокаїн. Законодавці мали на меті список із 15 запитань, щоб допомогти визначити поширеність реклами заборонених наркотиків у додатках Meta, кількість переглядів і взаємодій, отриманих рекламою, скільки неповнолітніх спілкувалося з нею та дії, які Meta вжила проти відповідальних груп.

«Відповідь Meta не тільки ігнорує більшість запитань, поставлених у нашому листі, але також відмовляється визнати, що ця реклама заборонених наркотиків була схвалена та монетизована Meta та дозволена для показу на їхніх платформах», — йдеться у заяві Волберга. «Це неприйнятно. Meta має відповісти за свою недбалість і відповідний вплив на користувачів, особливо дітей і підлітків».

Meta відмовився від коментарів.

У своєму листі до законодавців віце-президент Meta з глобальної юридичної стратегії Рейчел Лібер заявила, що компанія поділяє занепокоєння законодавців ”щодо загрози громадській безпеці та здоров’ю, спричиненої епідемією опіоїдів”.

«Ми знаємо, що ця проблема торкається багатьох американців, часто з трагічними результатами, тому боротьба з незаконним обігом наркотиків в Інтернеті є більшою, ніж будь-яка окрема платформа», — сказав Лібер у листі, який отримав CNBC. «У Meta ми продовжуємо відігравати важливу роль у розв’язанні».

Лібер пояснив у листі, що політика Meta «забороняє купівлю та продаж заборонених наркотиків у наших додатках» і що компанія має різні заходи та ресурси, які вона використовує «для виявлення та видалення контенту, пов’язаного з наркотиками, який порушує нашу політику».

Meta «неодноразово обходила прямі запитання членів Конгресу, ЗМІ та громадськості про сотні реклами заборонених наркотиків на своїй платформі», — заявила директор TTP Кеті Пол у заяві.

«Meta намагається відвести від себе провину та просувати підхід «цілого суспільства», — сказав Пол. Meta «отримує прибуток від надання платного розширення для сайтів з торгівлі наркотиками, які не мали б охоплення без рекламних платформ Meta».

Коментарі Уолберга з’явилися після того, як Цукерберг під час запису подкасту в прямому ефірі в Сан-Франциско сказав, що Мета повинна суворіше протидіяти, «коли люди роблять звинувачення щодо впливу індустрії технологій або нашої компанії», які не підтверджуються жодним фактом.

«Одна з речей, про які я озираюся назад і про що шкодую, полягає в тому, що я вважаю, що ми прийняли погляди інших людей на деякі речі, про які вони стверджували, що ми робили неправильно або несли відповідальність за те, чого я насправді не вважаю, що ми були», — Цукерберг сказав на заході у вівторок.

Прочитайте лист Мети до законодавців нижче:

Джерело матеріала
loader
loader