Парламент ухвалив за основу новий законопроєкт про публічні закупівлі
Парламент ухвалив за основу новий законопроєкт про публічні закупівлі

Парламент ухвалив за основу новий законопроєкт про публічні закупівлі

Верховна Рада під час засідання 17 вересня прийняла у першому читанні за основу законопроєкт про публічні закупівлі.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

Зазначається, що документ підтримало 289 народних депутатів.

«Тобто це не зміни, а саме новий закон, який буде на заміну діючого. У нас буде багато пропозицій до закону: починаючи від кошторисів і закінчуючи закриттям зловживань виключеннями з закону. Але це до другого читання», - додав Железняк.

Він також підкреслив, що ухвалення нового закону є вимогою від ЄС та Світового банку.

Так, законопроєктом пропонується викласти Закон України «Про публічні закупівлі» у новій редакції з метою забезпечення проведення ефективних публічних закупівель в прозорий та конкурентний спосіб, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції.

Крім того, новий закон має на меті адаптувати законодавство України до acquis communautaire ЄС на виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої.

Як повідомлялося, уряд пропонує запровадити обов’язкове використання електронних каталогів для закупівель товарів вартістю від 50 до 400 тис. грн, водночас проводити закупівлю робіт вартістю до 1,5 млн грн в електронній системі не обов'язково.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader