"Це може спрацювати": постпред США при ООН прокоментувала мирний план Зеленського
"Це може спрацювати": постпред США при ООН прокоментувала мирний план Зеленського

"Це може спрацювати": постпред США при ООН прокоментувала мирний план Зеленського

У Сполучених Штатах вже ознайомились з так званим мирним планом України. В адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що він "має чітку стратегію" й, відповідно, може спрацювати.

Про це заявила постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд. Але вона додала, що плану повинні посприяти інші держави.

"Ми ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру. Це те, над чим президент Байден старанно працював протягом останніх понад двох років, займаючись ситуацією в Україні. Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що ці чіткі стратегія та план можуть спрацювати. Отже, ми знову маємо надію досягти певного прогресу", –– зазначила вона.

За її словами, припинення війни в Україні є однією з головних тем Саміту майбутнього, який почнеться 20 вересня. І українське питання – у числі тих, через які між представниками держав ООН "тривають напружені переговори".

"Ви, мабуть, знаєте, що росіяни порушили мовчання з 15 різних питань. Їм, звичайно, не подобаються жодні згадки про санкції", – сказала вона. 

Країна-агресор не єдина, за словами представниці США в ООН, у заключному документі Саміту майбутнього "будуть речі, з якими багато хто з країн не згодні". Але Лінда Томас-Грінфілд висловила впевненість у результативності Саміту. 

Саміт майбутнього, як зазначають в ООН, буде "присвячено зміцненню партнерств та кроків до більш інклюзивної та взаємопов'язаної багатосторонньої співпраці". За підсумками Саміту буде прийнято Пакт заради майбутнього.

У Пакт увійдуть розділи, присвячені сталому розвитку та фінансуванню, міжнародному миру та безпеці, науці, технологіям та інноваціям, цифровому співробітництву, молоді та майбутнім поколінням, а також трансформації глобального управління.

Як повідомляв OBOZ.UA, рішення щодо дозволу Україні завдавати ударів по цілях у глибині РФ західною зброєю ще не ухвалено. Обговорення продовжиться, коли президент України Володимир Зеленський прибуде з візитом до США наприкінці вересня. У числі інших, він відвідає а Саміт майбутнього. Саме під час заходів в ООН і планується його зустріч із вищим керівництвом США.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader