У Сумах спалахнули пожежі на двох великих електропідстанціях: що відомо
У Сумах спалахнули пожежі на двох великих електропідстанціях: що відомо

У Сумах спалахнули пожежі на двох великих електропідстанціях: що відомо

Росіяни вдарили по підстанціях, які живлять місто Суми та область: коли мешканцям повернуть світло.

В ніч проти 17 вересня росіяни влучили у дві підстанції в Сумах, місто частково залишилось без світла. На двох великих електропідстанціях спалахнули пожежі. Однак, на щастя, постраждалих немає. 

Про це розповів в етері КИЇВ24 депутат Сумської районної ради, голова БФ “Час” В’ячеслав Рябченко.

"Ніч була дуже важкою. Такої ночі ще певно не було. Є два влучання у Сумах в об’єкти енергетичної інфраструктури. Зараз Суми частково без світла. Є влучання в Конотопі. Ситуація дуже важка та критична", – сказав він. 

Рябченко зазначив, що на Суми летіло багато дронів і лунало близько десятка вибухів. Найбільше пошкоджені дві підстанції, які живлять місто та область.

"Багато “Шахедів” було та близько 10 вибухів. На цей час інформації про постраждалих немає. Є інформація про влучання в енергетичну інфраструктуру. Це повідомили джерела з добробатів та обленерго. Пошкоджені дві підстанції, які живлять місто Суми та область", – зазначив депутат.

Коли повернуть мешканцям світло

Наразі енергетики працюють над усуненням завданих пошкоджень енергооб’єктам у Сумській області. До сьгоднішнього вечора електропостачання мають відновити, повідомила НЕК “Укренерго”.

Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок 17 вересня знеструмлено 975 населених пунктів, зокрема понад 50 населених пунктів — через наслідки негоди. Енергетики обіцяють повернути світло в оселі до вечора.

Як повідомлялося, вдень 17 вересня в Сумах сталася серія потужних вибухів. Моніторингові канали інформували про удари балістикою. 

Джерело матеріала
loader
loader