В Укренерго та ДТЕК розповіли про плани з електропостачання на 18 вересня
В Укренерго та ДТЕК розповіли про плани з електропостачання на 18 вересня

В Укренерго та ДТЕК розповіли про плани з електропостачання на 18 вересня

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляє, що на понеділок, 18 вересня, заходи обмеження електропостачання не прогнозуються. Однак компанія закликає громадян до ощадливого використання електроенергії у вечірні години максимального споживання.

Укренерго рекомендує не вмикати кілька потужних електроприладів одночасно з 16:00 до 22:00. Це пов'язано з тим, що в українській енергосистемі зберігається дефіцит потужності після масованих атак російських військ, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

17 вересня рівень споживання електроенергії станом на 9:30 був на 1,2% вищим, ніж у попередній понеділок. Добовий максимум споживання 16 вересня був зафіксований увечері і залишився на рівні попереднього робочого дня.

Україна продовжує імпортувати електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 16 943 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1532 МВт. Експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Внаслідок нічної атаки на енергооб'єкти Сумської області були знеструмлені місто Суми та частина Сумської і Чернігівської областей. Енергетики працюють над усуненням пошкоджень, і до вечора електропостачання мають відновити.

Станом на ранок 17 вересня, через бойові дії та інші причини були повністю або частково знеструмлені 975 населених пунктів. Нові випадки знеструмлення зафіксовані у Сумській, Донецькій, Чернігівській, Херсонській та Харківській областях. Крім того, через негоду були знеструмлені понад 50 населених пунктів, переважно на Хмельниччині, а також у Чернігівській і Дніпропетровській областях.

Джерело матеріала
loader
loader