Війна завершиться переговорами: Bloomberg назвав очікування союзників України
Війна завершиться переговорами: Bloomberg назвав очікування союзників України

Війна завершиться переговорами: Bloomberg назвав очікування союзників України

Деякі союзники України обговорюють можливість завершення війни з Російською Федерацією шляхом переговорів між Москвою та Києвом у 2025 році. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією джерел видання, частина партнерів України обговорює, яким шляхом могла б закінчитися війна. І це викликає в деяких західних столицях побоювання, що українські воїни будуть змушені передчасно припинити вогонь.

Співрозмовники Bloomberg уточнюють, що офіційні особи в країнах Заходу в рамках стратегії на 2025 рік почали більш серйозно розглядати завершення війни між Україною та Росією за допомогою переговорів. Але водночас західні чиновники дали зрозуміти, що рішення про переговори прийматиме Київ і тиску на президента України Володимира Зеленського у цьому питанні немає.

До таких обговорень, як пише видання, призвело те, що на полі бою «немає жодних ознак прориву», а війна наближається до чергової зими. Тому деякі офіційні особи почали вивчати можливість «виходу з глухого кута».

Як зазначає Bloomberg, переговори про припинення вогню мають розв'язувати ключову проблему: як зробити Україну невразливою для можливого нового нападу Росії і водночас не втягнути країни Заходу в конфлікт.

Як повідомлялося, пакети військової допомоги США для України були меншими за останні місяці, оскільки запаси зброї та обладнання, які Пентагон готовий надіслати Києву скоротилися.

До слова, деякі з вищих командирів Збройних сил України, серед яких і колишній головнокомандувач Валерій Залужний, виступали проти проведення операції українських військ у Курській області РФ.

Джерело матеріала
loader
loader