5 способів, як зробити страви хрусткішими: чому ретельне пережовування допомагає худнути
5 способів, як зробити страви хрусткішими: чому ретельне пережовування допомагає худнути

5 способів, як зробити страви хрусткішими: чому ретельне пережовування допомагає худнути

Чи знали ви, що швидке пережовування їжі пов'язане з підвищеним ризиком метаболічних проблем та набором ваги? Чисельні дослідження показують, що повільне пережовування, навпаки, може спалювати до 2000 додаткових калорій на місяць, що покращує травлення та засвоєння поживних речовин.

Тож, щоб краще контролювати вагу та поліпшити здоров'я, вам достатньо жувати їжу повільніше, ніж ви звикли. Щоб поліпшити цей процес та стимулювати прожовувати їжу ретельніше, пропонуємо ознайомитись із 5 способами від Eat This, Not That.

Додайте до каші горіхи

Розпочніть день з вівсянки, додавши до неї жменю горіхів. Завдяки клітковині та білку у своєму складі, мигдаль, арахіс або волоські горіхи, допоможуть вам довше залишатися ситим. Вони нададуть смаку та текстури, а також сприятимуть зменшенню жирових відкладень на животі.

Вживайте йогурт з ягодами

Вибирайте звичайний грецький йогурт та додавайте до нього свіжі ягоди. Це забезпечить страву протеїном, клітковиною та антиоксидантами. Крім того, ягоди містять натуральний цукор, який суттєво корисніший, ніж додані аналоги в готових йогуртах.

Додайте насіння до салату

Щоб отримати хрусткість, спробуйте приготувати салат, додавши до нього насіння. Гарбузове насіння забезпечить білок, клітковину та магній, а соняшникове – білок та вітамін Е. Крім того, для легкого приросту омега-3, білка та клітковини, посипте салат насінням чіа або коноплі.

Вживайте цільні фрукти

Хоча фруктові соки та смузі зручні у вживанні, проте для перекусу краще їсти цілий фрукт. Розжовування цільного фрукта займає певний час та забезпечує більше клітковини, вітамінів і мінералів, що уповільнюють всмоктування цукру в кров. Натомість соки не мають таких переваг та швидше підвищують рівень цукру.

Їжте селеру з хумусом

Селера має дуже мало калорій та майже не містить вуглеводів, а тому ідеально підходить для перекусів. Спробуйте поєднати її з хумусом для додаткового хрускоту.

РанішеOBOZ.UA розповів, як ретельне пережовування їж сприяє схудненню.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader