Amazon змушує працівників повернутися до офісу
Amazon змушує працівників повернутися до офісу

Amazon змушує працівників повернутися до офісу

Починаючи з наступного року, американський техногігант Amazon вимагатиме від своїх працівників повертатися до постійної роботи в офісах п’ять днів на тиждень. Це рішення стало несподіванкою для багатьох співробітників, оскільки наразі вони працюють в офісах компанії лише три дні на тиждень. Про це повідомляє Reuters.

Генеральний директор Amazon Енді Яссі пояснив, що зміни в політиці компанії пов’язані з необхідністю покращити співпрацю, винахідливість і підтримувати тісний зв’язок між працівниками. Яссі зазначив, що нинішня схема роботи три дні в офісі лише зміцнила переконання щодо переваг постійної офісної роботи.

“Для того щоб досягти найвищого рівня співпраці та винахідливості, ми повинні бути разом в одному просторі”, — додав він.

Багато компаній, включаючи Amazon, дозволили своїм співробітникам працювати вдома після пандемії COVID-19, залишивши офіси майже порожніми. Особливо це стосувалося таких міст, як Сан-Франциско та Сієтл. Однак, після того як пандемія втратила свою гостроту, техногіганти почали повертати своїх працівників до офісів на два-три дні на тиждень.

Amazon, однак, зайняла жорсткішу позицію. Співробітники компанії повідомили Reuters, що їх змушують звітувати щодо роботи у віддалених офісах або переїжджати до Сіетла, щоб зберегти свої робочі місця.

У рамках реструктуризації компанії, Amazon планує до кінця першого кварталу 2025 року збільшити співвідношення працівників до менеджерів на 15%. Крім того, компанія скасовує попередню програму, яка дозволяла працівникам працювати з будь-якого місця протягом чотирьох місяців на рік.

Одним із нових обмежень стане і те, що працівники, які не виконуватимуть нових правил щодо відвідування офісу, не отримуватимуть підвищень. Це чітко зазначено в повідомленні на внутрішньому вебсайті Amazon.

Джерело матеріала
loader
loader