Україна має мобілізувати більше людей у ЗСУ, щоб поліпшити якість підготовки, — нардеп
Україна має мобілізувати більше людей у ЗСУ, щоб поліпшити якість підготовки, — нардеп

Україна має мобілізувати більше людей у ЗСУ, щоб поліпшити якість підготовки, — нардеп

Як розповів Роман Костенко, зараз новобранців під час підготовки навчають мінімальних навичок.

Щоб поліпшити якість підготовки нових солдатів, Україна має посилити мобілізацію і набрати більше людей. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник Служби безпеки України Роман Костенко.

За його словами, якщо люди будуть більше часу перебувати в навчальних центрах, то ЗСУ будуть довше без поповнення.

Важливо Безугла розкритикувала навчання мобілізованих: як насправді українців готують до фронту та що з цим робити

"Частини будуть без поповнення. Тому треба буде більше людей для того, щоб їх поповнювати", — заявив Костенко.

Він також зазначив, що інколи чоловіки, яким за 50 років, краще вчаться і навіть більш фізично розвинені, ніж ті, кому немає й 30 років. Однак, як вважає нардеп, для бойових підрозділів краще підходять молодші бійці. Адже сучасна війна вимагає сучасного мислення.

"І сучасні засоби ураження, сучасна зброя також вимагає тих, хто, скажімо так, більш осучаснений. Це, я вважаю, молодь. Тому ті, хто до 30-ти, — звісно, їм має бути пріоритет", — зазначив Костенко.

За його словами, зараз новобранців під час підготовки навчають мінімальних навичок.

"Ти береш автомат, риєш окоп і відстрілюєшся по противнику. Це ази. Тому тут треба подивитися, яка програма бойової підготовки, і для чого цей боєць навчається. Пілот, інженер, піхотинець, десантник, морпіх — це все різні професії, про які треба говорити, дивлячись, які завдання він буде виконувати. Наприклад, пілота ти навіть за півроку не навчиш. Піхотинця можна за кілька місяців навчити", — зазначив Костенко.

Нагадаємо, на початку вересня полковник запасу ЗСУ Олег Жданов розповів Фокусу, що навчання в 1,5-2 місяці підходить не для всіх завдань мобілізації. За його словами, це мінімальний час, який потрібен для освоєння військової спеціальності.

Теги за темою
війна Збройні сили України нардепи
Джерело матеріала
loader
loader