За ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли заставу 30 млн гривень
За ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли заставу 30 млн гривень

За ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли заставу 30 млн гривень

За підозрюваного в розкраданнях колишнього голову Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка внесли заставу у розмірі 30 млн гривень для виходу з-під варти. Про це у пресслужбі Вищого антикорупційного суду України повідомили "Бабелю".

Колишній чиновник проходить у справі про бюджетні зловживання на ремонті доріг у розмірі понад 286 млн грн. Звільненому під заставу Резніченку наказано не покидати області без дозволу правоохоронців, здати паспорти, носити електронний браслет і з'являтися на допити.

  • 16 вересня суд обрав Валентину Резніченку запобіжний захід у вигляді застави розміром 30 млн грн. Хоча прокурор САП клопотав про обрання Резніченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в 40 млн грн.
  • 12 вересня НАБУ та САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОДА у справі про заподіяння 286 млн грн збитків під час ремонту доріг в умовах воєнного стану. Про підозру також повідомили ексзаступника голови Дніпропетровської ОДА, екскерівника департаменту Дніпропетровської ОДА, ексначальника відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОДА та керівника суб'єкта господарської діяльності.
  • Кримінальне провадження було відкрите після публікації журналістських розслідувань "Схем" (Радіо Свобода) та "Української правди" про прямий зв’язок між тодішнім головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком і компанією, на яку обласна адміністрація з березня 2022 року спрямувала півтора мільярда бюджетних гривень на відбудову доріг в області.
Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader
loader