Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати чашушулі – неймовірно смачну та соковиту мʼясну страву грузинської кухні, в перекладі її назва означає "тушковане".
"Обожнюю комфорт фуд і ця грузинська страва (в цілому як і вся грузинська кухня) саме про це. Ситно, по-домашньому, легко і дуже смачно!", – радить шеф-кухар.
Для приготування чашушулі нам знадобляться такі інгредієнти:
- телятина (шеф-кухар використала м’якіть) - 700 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- перець болгарський - 3 шт.
- помідори - 3 великі
- хмелі-сунелі, сіль, перець чорний мелений і дрібка коріандру
- перець чилі - за смаком
- часник - 3-4 зубчики
- кінза - за бажанням
Мʼясо зачищаємо від плівки та нарізаємо шматками середнього розміру. На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо мʼясо до румʼяності з усіх боків. Важливо не перевертати мʼясо часто, бо тоді воно буде тушкуватися, а не смажитися.
Після цього в сковороду до мʼяса додаємо нарізану півкільцями цибулю та смажимо ще кілька хвилин. Слідом додаємо нарізаний солодкий перець та помідори. Помідори краще очистити від шкірки.
Додаємо трішки води та тушкуємо телятину з овочами приблизно годину. Спеції додаємо ближче до кінця приготування.
"Якщо мʼясо добре розтушилося, то додаємо часник і кінзу. Тушкуємо ще 10 хвилин і готово, якщо ні, то тушкуємо ще пів години, потім часник з кінзою і готово", – пояснила шеф-кухар.
Останні новини України:
Мариновані помідори без шкірки: геніальний рецепт від переможця "Мастер Шеф".
Рецепт ідеального плову від зірки "Мастер Шеф": завжди смачний і розсипчастий.
Швидкі мариновані кабачки: рецепт смачної закуски за лічені хвилини.