Київрада 19 вересня голосуватиме за появу Скверу Українського радіо в Києві
Київрада 19 вересня голосуватиме за появу Скверу Українського радіо в Києві

Київрада 19 вересня голосуватиме за появу Скверу Українського радіо в Києві

У Києві може з'явитися Сквер Українського радіо — питання щодо його створення розглядатимуть на засіданні Київради 19 вересня.

Київська міська рада у четвер, 19 вересня, розгляне питання щодо присвоєння назви «Сквер Українського радіо» зеленій зоні, розташованій між будинками 3 та 5 на вулиці Прорізній у Шевченківському районі столиці. Про це повідомив «Детектору медіа» член Наглядової ради Суспільного мовлення Вадим Міський.

Ініціативу назвати сквер на честь на честь «Українського радіо», яке цього року відзначає свій 100-літній ювілей, підтримали кияни у травні цього року. Переважна більшість опитаних у додатку «Київ цифровий» віддали голос за таку назву.

«Українське радіо» — це перший мовник України, який розпочав своє мовлення 16 листопада 1924 року. За цей час радіо не припиняло роботу, і разом з українцями переживає вже другу велику війну. Дату першого ефіру «Українського радіо» — 16 листопада — відзначають у нашій країні як День працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Член Наглядової ради Суспільного мовлення Вадим Міський зазначив: «"Українське радіо" — перший в Україні мовник, який допоміг крізь найтемніші часи пронести і не стерти з публічного вжитку українську мову, українську пісню та слово, першим видав в ефір Гімн України ще до його затвердження Верховною Радою, у наших студіях записувалися і лунали в ефірі Івасюк і Яремчук, які зміцнили патріотичні почуття мільйонів українців перед здобуттям незалежності. А сьогодні "Українське радіо" допомагає людям в окупації отримувати дізнаватися про евакуаційні коридори, отримувати новини з України. Не говорячи вже про те, що це практично єдине медіа, яке залишається доступним в блекаути. Сподіваємося, що присвоєння скверу в Києві назви цього знакового медіа об'єднає усіх депутатів Київради в залі засідань, так само як радіо єднало українців протягом століття».

«Українське радіо» презентувало новий проєкт «Життя в ефірі». У проєкті  слухачі дізнаються історію винайдення і поширення радіо у світі, подробиці розвитку радіо та його роль в історії України протягом століття.

Суспільне знімає фільм про 100-річну історію «Українського радіо». Команда департаменту внутрішнього виробництва Суспільного поставила перед собою завдання розповісти про 100-річчя першої української радіостанції через історії відомих людей, при цьому вмістивши в годину ефірного часу всі найважливіші та найцікавіші події в житті «Українського радіо».

Фото: Суспільне 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader