Найкращий овоч для схуднення: як болгарський перець допомагає втрачати вагу
Найкращий овоч для схуднення: як болгарський перець допомагає втрачати вагу

Найкращий овоч для схуднення: як болгарський перець допомагає втрачати вагу

Якщо ви вже почали додавати до свого раціону корисні страви для схуднення, внесли зміни до режиму тренувань і відмовилися від шкідливих звичок, настав час зробити наступний крок. Додайте більше болгарського перцю до свого меню.

Дієтолог Кім Явіц пояснює, чому саме цей овоч – найкращий вибір для тих, хто прагне схуднути. Більше про користь продукту пише видання eatthis.com.

Чому болгарський перець є оптимальним для втрати ваги?

Низька калорійність

"Болгарський перець – це універсальний, смачний і ситний продукт, до того ж він дуже низькокалорійний, що робить його ідеальним для схуднення", – говорить Явіц.

Цей овоч містить всього 39 калорій на чашку – мінімальний вплив на вашу щоденну норму калорій.

Високий вміст клітковини

"Окрім низького вмісту калорій, болгарський перець містить близько трьох грамів клітковини на чашку та має високий рівень води. Згідно з одним із великих досліджень, вживання їжі з високим вмістом води та клітковини позитивно впливає на процес схуднення", – додає вона.

Вітамін С як додаткова перевага

Ще однією сильною стороною болгарського перцю є високий рівень вітаміну С.

"Чашка червоного болгарського перцю містить приблизно 190 міліграмів вітаміну С – це вдвічі більше від рекомендованої добової норми для дорослої людини. У невеликому дослідженні було виявлено, що люди з достатньою кількістю вітаміну С спалювали на 25% більше жиру під час фізичних навантажень у порівнянні з тими, у кого спостерігався його дефіцит", – пояснює Явіц.

Як збільшити кількість болгарського перцю в раціоні?

Якщо ви хочете споживати більше болгарського перцю, є безліч способів включити його до свого щоденного меню. Явіц рекомендує додати нарізаний кубиками перець разом із цибулею до яєчні на сніданок, перекушувати міні-болгарським перцем з хумусом між прийомами їжі або додавати смажений перець до салату під час обіду.

"Мій улюблений рецепт для вечері – це фарширований перець: заповнюю його сумішшю приправленого нежирного яловичого фаршу, цибулі, часнику, помідорів і трохи сиру, а потім запікаю до м’якості", – ділиться вона своїм рецептом.

Чи важливий колір перцю?

Перед тим як вирушити до кухні, Явіц пояснює цікаву деталь про болгарський перець: "Жовтий, помаранчевий і червоний перець походять з тієї ж рослини, що й зелений, просто вони більш стиглі", – зазначає дієтолог.

Вона підкреслює, що незалежно від кольору, всі види болгарського перцю мають однакову калорійність та склад макроелементів.

"Однак кольори мають значення з точки зору корисних речовин. Наприклад, у помаранчевому перці міститься антиоксидант лютеїн, який допомагає зменшувати запалення. А червоний перець є багатим джерелом бета-каротину, який сприяє здоров’ю очей. Тому варто чергувати різні кольори, щоб отримати максимум користі", – підсумовує Явіц.

Раніше OBOZ.UA пояснював, чому варто їсти манго. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader