Справжня Паляниця: детальний рецепт м'якого хліба з рум'яною скоринкою
Справжня Паляниця: детальний рецепт м'якого хліба з рум'яною скоринкою

Справжня Паляниця: детальний рецепт м'якого хліба з рум'яною скоринкою

Хліб буде дуже м'яким усередині, але з акуратною скоринкою зовні, що надасть йому апетитного вигляду.

Щоб зробити паляницю вдома, треба буде запастися терпінням, замішуючи тісто, розповідає в Інстаграм кулінар і фудблогер «Anny cooking».

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 340 мл води кімнатної температури
  • 1/4 ч. л. сухих дріжджів
  • 8 г солі

Приготування:

У воді кімнатної температури розчиніть дріжджі та сіль. Змішайте з просіяним борошном і ретельно перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште тісто на 12 годин за кімнатної температури.

Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і скрутіть його в рулет, защипуючи краї (воно може липнути це нормально).

Повторіть процедуру кілька разів, щоб краї тіста були защипнуті, а верх став гладким. Перекладіть тісто в миску, застелену рушником і присипане борошном. Залиште для підйому на 1-2 години.

Розігрійте духовку разом із деком до 230-250 °C. На дно духовки поставте форму з окропом, щоб створити пару та отримати хрустку скоринку.

Переверніть тісто на пергамент, зробіть кілька надрізів і акуратно перенесіть його на розпечене деко. Випікайте на середньому рівні 30 хвилин з водою, потім заберіть воду і печіть ще 5-7 хвилин.

Якщо випікаєте у гусятниці: розігрійте її разом із духовкою. Перенесіть тісто на пергамент у гусятницю, додайте пару кубиків льоду для пари, закрийте кришкою та випікайте 30 хвилин. Потім зніміть кришку та випікайте ще 10 хвилин без неї.

Дайте хлібу повністю охолонути перед нарізкою.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader