Уникаєте у своєму меню баклажани через їх смак та гіркоту? Ми маємо відмінний рецепт страви, яка змінить ваше ставлення до цього продукту.
Можливо, він навіть стане коханим. Ним поділилися кулінарка Ірина Димитрова у Instagram.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.
- перець – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець чилі – 1 шт.
- часник – 2-3 зуби.
- крохмаль – 3 ст. л.
Соус:
- соєвий соус – 5 ст. л.
- яблучний чи рисовий оцет – 3 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- часник – 2-3 зуби.
Загусник:
- крохмаль – 1 ст. л.
- вода - 50-100 мл
Спосіб приготування:
З баклажанів частково зріжте шкірку і наріжте великими шматками. Обваляйте в крохмалі і смажте у глибокій сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки. Відкиньте на сито, щоб зайва олія втекла.
Перець та цибулю наріжте великими шматками. Також наріжте перець чилі та подрібніть часник.
Окремо обсмажте перець, цибулю, часник та перець чилі до золотистого кольору. Приблизно 3-4 хвилини. До сковороди додайте|добавляйте| баклажани і перемішайте.
Для соусу: змішайте соєвий соус, оцет, цукор та часник. Залийте в сковороду, перемішайте і тушкуйте 1-2 хвилини до загущення. Крохмаль може знадобитися не весь - дивіться по консистенції.
Готову страву посипаємо нарізаною кінзою або зеленню.
Шкільні мініпіци: готуємо простий смаколик, який викличе ностальгію
24tv
Безкоштовні способи: як оновити свій дім просто зараз
24tv
Солодкий і дуже легкий: рецепт чизкейку "Рафаелло" з печивом та шоколадом
Политека
Як прибрати холостяцький барліг за лічені хвилини: 8 кроків до затишного побачення
24tv
Вас чекає захоплюючий процес: як виростити вдома мандарин з кісточки
24tv
Кому зі знаків зодіаку 20 вересня усміхнеться вдача
24tv
Легендарна класика: швидкий рецепт котлет по-київськи без труднощів
Политека