/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7bf39e3b32fcfe7812ba8e266a36e330.jpg)
Пиріжки, як у бабусі: як приготувати смачне і повітряне тісто
Бабусині пиріжки – це смак, чудово знайомий всім з дитинства. Аромат випічки, яку готували наші бабусі, розлітався далеко поза межами дому, і змушував повернутись туди якнайшвидше, щоб скуштувати цей неповторний шедевр.
Якщо ви хочете знову відчути цей аромат та отримати неймовірне гастрономічне задоволення, радимо звернути увагу на рецепт фудблогерки з ніком katyamull. В Instagram вона розповіла той самий рецепт бабусиних пиріжків, що точно поверне вас у дитинство.
Інгредієнти для тіста
- Молоко 38-40’с – 100 мл
- Вода 38-40’с – 100 мл
- Олія – 2 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Дріжджі – 7-8 гр
- Сіль – 1 ч.л.
- Борошно – 300-400 гр
Інгредієнти для начинки
- Яйця варені
- Зелена цибуля
- Вершкове масло
Спосіб приготування
1.У глибокій ємності змішуємо воду, молоко, дріжджі, цукор, 3 ст.л. борошна. Накриваємо плівкою та ставимо у тепле місце на 15-20 хв.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F982fd4f53f5b2ea55b1ec78f39949d92.png)
2. Додаємо сіль до опари та поступово борошно. Тісто повинно вийти еластичним.
3. Додаємо розтоплене масло та вимішуємо тісто протягом 10-15 хвилин.
4. Відправляємо тісто в миску, накриваємо плівкою та залишаємо у теплому місці на 30-40 хвилин, або допоки воно не збільшиться у 2-3 рази.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F14f5d2f08e6c1af92e4a71f68f3b6ee0.png)
5. За цей час готуємо начинку. Варені яйця змішуємо із вершковим маслом та зеленою цибулею.
6. Робочу поверхню змащуємо олією та викладаємо на неї невеликий шматок тіста. Розкочуємо овалом.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff83fafaf174fe8417190157e2e8b9e32.png)
7. Додаємо начинку та скріплюємо краї, формуючи пиріжок.
8. Смажимо на пательні з товстим дном із додаванням олії до золотавої скоринки.
На OBOZ.UA є й інші рецепти пиріжків:
- Пиріжки в духовці
- Пиріжки з картоплею
- Пиріжки з лаваша

