США перекинули HIMARS на найближчу до Росії військову базу в Тихому океані
США перекинули HIMARS на найближчу до Росії військову базу в Тихому океані

США перекинули HIMARS на найближчу до Росії військову базу в Тихому океані

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

Висадка приблизно 130 солдатів і перекидання озброєнь на острів відбулася на початку вересня і збіглася зі спільними військовими навчаннями Китаю та Росії у Японському морі.

На острові Шемія знаходиться авіабаза Еріксон, яка вважається найближчим до Росії американським військовим об’єктом. Відстань від Еріксона до найближчого російського острова становить 450 км, а до Петропавловська-Камчатського трохи більш як 1000 км.

Командувач 11-ї повітряно-десантної дивізії генерал-майор Джозеф Гілберт заявив, що розгортання американських військ на острові поряд з Аляскою стало демонстрацією здатності армії США реагувати на військові виклики по всьому світу і протягом кількох годин доставляти в потрібну точку “готові до бою смертоносні сили”.

Сили включають високомобільну артилерійську ракетну систему, відому як HIMARS, яка запускає балістичні ракети.

Він додав, що операція американських військ стала відповіддю на зростання військової активності Росії та Китаю навколо Аляски.

Раніше ми повідомляли, що командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) перехопило два російських та два китайських бомбардувальники, які спільно виконували політ поблизу Аляски 24 липня. Це вперше було перехоплено бомбардувальники двох країн, які разом виконували операцію.

Джерело матеріала
loader
loader