Поліція заблокувала анонімний Telegram-канал, який адмініструвався з Росії та поширював інформацію про теракти у Львові
Поліція заблокувала анонімний Telegram-канал, який адмініструвався з Росії та поширював інформацію про теракти у Львові

Поліція заблокувала анонімний Telegram-канал, який адмініструвався з Росії та поширював інформацію про теракти у Львові

У Нацполіції повідомили, що на момент блокування аудиторія каналу налічувала понад 2500 учасників. Правоохоронці проводять оперативні заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до поширення повідомлень.

Сьогоджні, 18 вересня, правоохоронці заблокували анонімний Telegram-канал, який мав понад 2500 учасників, і поширював інформацію про теракти у львівських школах. Про це повідомляє Zaxid.net.

Міський голова Львова Андрій Садовий поінформував, що поліція посилить заходи безпеки біля навчальних закладів. У пресслужбі Міністерства внутрішніх справ повідомили, що анонімний Telegram-канал адміністрували з території Росії.

«На момент блокування аудиторія онлайн-ресурсу налічувала понад 2500 учасників. Тривають оперативні заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до поширення повідомлень», – додали у пресслужбі МВС.

Видання зазначило, що інформацію про теракти поширила низка львівських Telegram-каналів та сайт «Варта-1».

На інцидент також відреагував мер міста Андрій Садовий, пише Zaxid.net. Він  розповів, що 18 вересня правоохоронці посилять заходи безпеки біля шкіл. До навчальних закладів зможуть увійти лише працівники, батьки та учні.

«Давати визначення всім подіям, які цього тижня відбуваються у Львові, мають правоохоронні органи. Ми ж із вами фіксуємо те, що бачимо. Тиждень почався з того, що зловмисники розтрощили одне з центральних кафе міста. Сьогодні вночі невідомі підпалили одразу вісім об’єктів у місті, серед них будівлю кінотеатру “Дзвін”. Далі в анонімних телеграм-каналах почали поширювати інформацію з погрозами про теракти. Наразі ніхто не може сказати точно – це ІПСО чи реальні погрози», – написав Андрій Садовий у своєму ТГ-каналі.

Крім того, міський голова Львову закликав лідерів громадської думки долучитися до обговорень про доцільність користування Telegram.

Журналісти  Zaxid.net також нагадали, що у ніч проти 18 вересня у Львові зафіксували вісім умисних підпалів. Зокрема, вщент згорів кінотеатр «Дзвін», що на вул. Шептицьких, 45. Раніше, 16 вересня, 28-річний чоловік розтрощив кав'ярню у центрі Львова.

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader