ФБР розслідує факти розсилки листів із погрозами членам виборчих комісій США
ФБР розслідує факти розсилки листів із погрозами членам виборчих комісій США

ФБР розслідує факти розсилки листів із погрозами членам виборчих комісій США

У Сполучених Штатах Америки представники виборчих комісій шести штатів отримали листи з погрозами.

ФБР та Служба поштової інспекції розслідує дані випадки, передає NBC News.

Як розповів американським ЗМІ високопоставлений представник правоохоронних органів, наразі в жодному з пакунків, що отримали поштою представники виборчих органів щонайменше в шести штатах, не було виявлено жодного небезпечного матеріалу.

Між тим у ФБР закликали виборчі комісії США бути пильними після того, як листи з погрозами, що містять підозрілі речовини, були надіслані в офіси кількох державних секретарів по всій країні.

Зазначається, що "мішенями" невідомих відправників стали державні секретарі, офіси генерального прокурора та виборчі офіси штатів у Небрасці, Айові, Канзасі, Теннессі, Вайомінгу та Оклахомі.

У зворотній адресі на пакунках як ідентифікація відправника було вказане "U.S.T.E.A.", що означає "Армія знищення зрадників США".

Вчора через такий випадок у Канзасі вчора було евакуйовано офіс держсекретаря, а також офіси в Айові та Оклахомі.

У заяві ФБР вказується, що Бюро "працює з нашими партнерами, щоб визначити, скільки листів було надіслано, особу або осіб, відповідальних за листи, і мотиви листів".

У спільному повідомленні від ФБР та Служби поштової інспекції США наголошується, що "правоохоронні органи старанно працюють над перехопленням будь-яких додаткових листів до їх доставки".

Що стосується рекомендацій до виборчих органів через пакунки, американські правоохоронці заявляють, що "усі підозрілі речовини слід розглядати як потенційно небезпечні, і з ними потрібно поводитись відповідно до встановлених протоколів безпеки".

Також у ФБР заявили, що працюють над встановленням загальної кількості надісланих листів.

Зазначимо, що погрози у США виборчим чиновникам надійшли всього за кілька тижнів до того, як американці підуть на дільниці 15 листопада для голосування на виборах президента.

Джерело: РБК-Україна

Джерело матеріала
loader
loader