ФБР розслідує листи з погрозами, які були надіслані представникам виборчих комісій

Федеральне бюро розслідувань попередило виборчі комісії бути напоготові після того, як листи з погрозами, які містили підозрілі речовини, були надіслані в офіси кількох державних секретарів по всій країні.

Про це повідомило NBC News, передає "Європейська правда".

Представник правоохоронних органів підтвердив журналістам видання, що члени виборчих комісій щонайменше шести штатів отримали пакунки 16 вересня.

Він акцентував, що наразі жоден з пакунків не містив небезпечних матеріалів.

"Мішенями" невідомих відправників стали державні секретарі, офіси генерального прокурора та виборчі офіси штатів у Небрасці, Айові, Канзасі, Теннессі, Вайомінгу та Оклахомі.

У зворотній адресі на пакунках як ідентифікація відправника було вказане "U.

E.A.", що означає "Армія знищення зрадників США".

Як розповіло видання, 17 вересня через такий випадок у Канзасі було евакуйовано офіс держсекретаря, а також офіси в Айові та Оклахомі.

У заяві ФБР вказується, що Бюро "працює з партнерами, щоб визначити, скільки листів було надіслано, особу або осіб, відповідальних за листи, і мотиви листів".

У спільному повідомленні від ФБР та Служби поштової інспекції США наголошується, що "правоохоронні органи старанно працюють над перехопленням будь-яких додаткових листів до їх доставки".

Що стосується рекомендацій до виборчих органів через пакунки, американські правоохоронці заявляють, що "усі підозрілі речовини слід розглядати як потенційно небезпечні, і з ними потрібно поводитись відповідно до встановлених протоколів безпеки".

Також у ФБР заявили, що працюють над встановленням загальної кількості надісланих листів.

Як відомо, раніше Міністерство фінансів США наклало санкції на менеджмент RT та пов’язані з ним компанії через спробу втручання в американські президентські вибори.

А американський Мін’юст також оголосив звинувачення двом працівникам цього пропагандистського каналу за порушення вимог до іноагентів і відмивання грошей.

Також нещодавно Путін заявив, що його фаворитом на виборах у США був глава Білого дому Джо Байден, але оскільки він знявся з перегонів і рекомендував кандидатуру Камали Гарріс, то РФ теж її підтримає.

У відповідь в Білому домі порадили Москві припинити втручатися у президентські вибори у США.

Джерело матеріала
loader