Зеленський сформував делегацію для участі у Генасамблеї ООН: хто до неї увійшов
Зеленський сформував делегацію для участі у Генасамблеї ООН: хто до неї увійшов

Зеленський сформував делегацію для участі у Генасамблеї ООН: хто до неї увійшов

Президент Володимир Зеленський утворив делегацію для участі у роботі 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка 10 вересня відкрилася у Сполучених Штатах Америки у місті Нью-Йорк.

Відповідне розпорядження №99/2024-рпвід 17 вересня оприлюднене на сайті глави держави.

Згідно з документом, главою делегації призначений міністр закордонних справ України Сибіга Андрій Іванович, заступником глави делегації - Постійний представник України при Організації Обʼєднаних Націй Кислиця Сергій Олегович.

Також до складу делегації увійшли заступник керівника Офісу Президента України Жовква Ігор Іванович, генеральний прокурор Костін Андрій Євгенович, заступник Керівника Офісу Президента України Мудра Ірина Романівна, віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України — міністр юстиції України Стефанішина Ольга Михайлівна, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Чубаров Рефат Абдурахманович, Посол з особливих доручень МЗС Кориневич Антон Олександрович, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Лубінець Дмитро Валерійович, директор Департаменту міжнародних організацій МЗС Скуратовський Валентин Михайлович.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня розпочала роботу 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН під головуванням колишнього прем'єр-міністра Камеруну Філемона Яна.

У рамках ГА ООН наприкінці місяця відбудуться Саміт майбутнього та дебати високого рівня за участю глав держав та урядів.

Результатом саміту стане узгоджений Пакт про майбутнє, спрямований на зміцнення глобального співробітництва та адаптацію до поточних викликів.

Теги за темою
Володимир Зеленський ООН
Джерело матеріала
loader
loader