Чому на стінах з'являється пліснява: 4 найкращі способи, як позбутися від проблеми
Чому на стінах з'являється пліснява: 4 найкращі способи, як позбутися від проблеми

Чому на стінах з'являється пліснява: 4 найкращі способи, як позбутися від проблеми

Потрібно виконати 7 кроків, щоб усунути підвищену вологість у повітрі. Після цього можна скористатися кількома народними засобами, щоб прибрати плісняву.

Сирість є головною причиною, через яку вдома на стінах та інших поверхнях може з’являтися пліснява. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, незайвим буде знати, що робити, щоб не було плісняви ​​на стінах. Але найперше потрібно знати кілька правил, виконання яких допоможе усунути не наслідки, а в першу чергу причину цієї проблеми, і не дасть плісняві повернутися.

Отож першочергово потрібно позбутися підвищеної вологості, яка й спричиняє появу плісняви. Для цього поруч з ділянками, на яких з’явилася цвіль, потрібно поставити осушувач повітря, а також подбати про хорошу вентиляцію в приміщенні, щоб таким чином зайва волога не затримувалася.

"Чому на стінах з’являється пліснява? По-перше, вологість. Якщо в кімнатах часто буває волого, створюється ідеальний мікроклімат для утворення цвілевих грибків. Це ванни, стіни біля вікон. По-друге, неякісна ізоляція стін між бетонними панелями, часте промоканні стін під час дощу, відсутність гідроізоляції, підвищена вологість будівельних матеріалів. Всі ці фактори впливають на появу цвілі на стінах і стелі в приміщенні. Також це неправильний повітрообмін – застій повітря сприяє розмноженню спор", – йдеться у програмі "Територія порад" на ТРК "Рудана".

Перед тим, як боротися з цвіллю на стінах, потрібно усунути саме причину їх появи. В іншому разі ця проблема так швидко не зникне.

1. Утеплення стін

Якщо квартира кутова і явно пліснявіє одна стіна, то без утеплення не обійтися.

2. Перевірити ущільнювач на вікнах

Якщо у вас пластикові вікна, потрібно оглянути їх і перевірити, чи не зношений там ущільнювач. Можливо його потрібно буде замінити на новий.

3. Відрегулювати вікна

Якщо скло вологе, потрібно відрегулювати вікна на режим "зима". Можливо, стулка нещільно прилягає. У такому разі треба викликати майстра і він допоможе налагодити усі вікна. Майстер також може допомогти замінити монтажну піну у відкосах.

4. Придбати ізоляційну плівку

Якщо скло на вікнах постійно вологе, то потрібно придбати ізоляційну плівку або насухо витирати скло кілька разів на день.

5. Використовувати електричні сушарки

Вони теж допомагають підтримувати вікна сухими, і це зручніше, ніж постійно протирати скло.

6. Придбати абсорбент для вікон

Абсорбент для вікон (поглинач вологи) – це зерна овальної форми, які потрібно розмістити у місцях підвищеної вологості й час від часу замінювати.

7. Можна використати осушувач повітря

Така техніка може допомогти ефективно вирішити проблему, адже збиратиме зайву вологу в приміщенні.

Який найефективніший засіб від плісняви на стінах

Щоб подолати плісняву на стінах, можна скористатися наступними народними засобами.

1. Оцет

Потрібно налити оцет в пульверизатор і нанести його на уражені ділянки в квартирі.

2. Відбілювач

Потрібно розбавити відбілювач водою і ретельно протерти цим розчином всі уражені пліснявою ділянки.

3. Перекис водню

Потрібно налити засіб в пульверизатор і розпилювати його на місця, де є цвіль. Можна також наносити перекис водню точково на уражені місця за допомогою вати, ганчірки чи губки.

4. Сода

Потрібно розвести 2 чайні ложки соди у склянці води й обробити таким розчином поверхні.

Дивіться відео про те, що робити, щоб не було плісняви на стінах:

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader