Євросоюз введе додаткові санкції проти сірих торговців російською нафтою
Євросоюз введе додаткові санкції проти сірих торговців російською нафтою

Євросоюз введе додаткові санкції проти сірих торговців російською нафтою

Вже наступного тижня Європейський Союз розгляне питання санкційного листа проти сірих торговців нафтою з рф. 

Про це повідомив спеціальний представник ЄС із санкцій Девід О’Салліванна прес-конференції у Центрі європейської політики в Брюсселі.

"Відносно фінансових махінацій — це питання визначення організацій, що, ймовірно, могли б оплачувати перевалку. Ми почали збирати інформацію. Наступного тижня у нас буде знов зустріч на рівні G7 у Брюсселі. Постійно обмінюємося даними та думками. Це новий механізм, що, сподіваюся, буде дуже ефективним", - заявив О’Салліванн.

На думку європейського представника, уряди країн самі зацікавлені у виявленні таких схем тому, що державам не подобається, коли їхні території використовують для нелегальної торгівлі.

Він нагадав про підвищенні ризики для екології під час перевантаження нафти у морі тіньовим танкерним флотом рф і тому ЄС запроваджує санкції проти конкретних суден, що ускладнює функціонування шахрайської системи поставки нафти з росії.

О'Салліван згадав позитивний досвід США, які накладають санкції на всі фірми за певною адресою реєстрації, якщо порушення виявили хоча б в одній з них.

росія скупила сотні танкерів, що перевантажують нафту беспосередньо в морі через підставі фірми. Зазвичай, їхні назви зміюють, але засновники залишаються тими самим.

В ЗМІ вже згадували власників фірми Coral Energy, що задіяна у торгівлі російською нафтою – Тахіра Гараєва та його партнерів: Талата Сафарова, Ахмеда Керімова та Анара Мадатлі.

До травня минулого року він володів 100% "CORAL" через офшорні компанії.  У травні 2023 року він передав 60% ключової компанії, яка контролювало керівництво "CORAL" – ТалатСафаров (45%), Ахмед Керімов (35%) і Анар Мадатлі(20%). Останній є шурином Гараєва Тахіра.

Крім "CORAL", до вказаної схеми залучена компанія "MATTERHORN GROUP FZE", що у свою чергу, володіє "APEIRON ENERGY DMCC". Директором "APEIRON ENERGY DMCC" є громадянин Великобританії Тімоті Марк Піт, бізнес-партнер Гараєва Тахіра. Тімоті Марк Піт також раніше був зареєстрований як номінальний власник "CORAL".

Ще влітку ми повідомляли, що Європа домовилася про нову боротьбу з "тіньовим флотом" російських нафтових танкерів.

 

Теги за темою
Росія санкції нафта
Джерело матеріала
loader
loader