Індія підняла податок на імпорт рослинних олій
Індія підняла податок на імпорт рослинних олій

Індія підняла податок на імпорт рослинних олій

Уряд Індії підвищив основний імпортний податок на рослинні олії, зокрема з 14 вересня базове мито на нерафіновану пальмову, соєву та соняшникову олії становитиме 20%.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ» із посиланням на Reuters.

Таким чином загальний податок на імпорт вказаних олій зросте з 5,5% до 27,5%. Рішення прийняте з метою захисту фермерів, які страждають від зниження цін на насіння олійних культур.

Однак попит, як очікується, залишатиметься високим. Прогнозується, що споживання харчової олії в Індії зростатиме на 2-3% у 2024/25 МР, особливо в пік сезону фестивалів.

Зазначається, що підвищення Індією імпортного податку на рослинні олії стало основним фактором зниження котирувань пальмової олії на біржі в Куала-Лумпурі за результатами торгів 17 вересня до 3736 (-78) рингітів за тонну за найбільш активним грудневим контрактом.

Імпорт пальмової олії Індією в 2024/25 МР може становити 9-10 млн т порівняно з приблизно 9 млн т попереднього сезону. Також очікується сплеск імпорту соняшникової олії через привабливі ціни — до 3,6 (+0,6) млн т. Імпорт соєвої олії залишиться в основному стабільним на рівні 3 млн т.

Джерело матеріала
loader
loader