Медіа Forbes Ukraine повідомило про атаку ботів на телеграм-канал
Медіа Forbes Ukraine повідомило про атаку ботів на телеграм-канал

Медіа Forbes Ukraine повідомило про атаку ботів на телеграм-канал

Атака відбулася після публікації про інформаційні атаки в українському сегменті «Телеграм».

Онлайн-медіа Forbes Ukraine повідомило, що його телеграм-канал зазнав атаки ботів. За дві доби кількість підписників зросла на понад 20 тисяч.

«Це аномальні показники, які свідчать про неорганічний приріст аудиторії. Майже всі нові підписники — фейкові акаунти», — заявило медіа.

У виданні запевнили, що ця активність не пов’язана з діями команди та припучтили, що її метою може бути спроба дискредитації медіа через імітацію штучного збільшення аудиторії.

«Наша команда видаляє цих ботів. Ми цінуємо довіру наших читачів і залишаємося відданими принципам чесної та якісної журналістики», — повідомило медіа.

Із 37 тисяч підписників напередодні вночі до 12:00 19 вересня кількість підписників зросла на 20 тисяч. Аномальна хвиля підписників виглядає максимально фейковою: акаунти без аватарок, нікнейми — з одного слова, й додаються хвилями, розповів технічний керівник медіа Віктор Кіщак у коментарі dev.ua.

Медіа Forbes Ukraine повідомило про атаку ботів на телеграм-канал - Фото 1

В телеграм-каналу медіа відбувся неорганічний ріст аудиторії, ботів видаляють 

За його словами, причини атаки невідомі, такого типу атака на видання здійснюється вперше.

«Раніше на Forbes вже були атаки у вигляді псевдорекрутингу редакції або спам-атаки на редакцію», — сказав Кіщак.

Він припустив, що атака могла стати наслідком публікації.

«16 вересня на Forbes.uа ми опублікували текст-дослідження про те, як влаштований бізнес на медійних атаках Telegram-каналів. У ньому згадується багато великих Telegram-каналів і вартість розміщення платних постів. Можливо, це причина спам-атаки на нас», — зазначив Віктор Кіщак.

Йдеться про пубілкацію «Руйнівники репутації», в якій розповідають про те, що популярні телеграм-канали стають зручним інструментом чорного піару. Автор розповідає, як влаштований цей бізнес та скільки це коштує замовникам. медіаатак

Фото:Forbes Ukraine

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader