Нардеп Дмитрук розповів, як тікав з України "з портфельчиком", бо боявся ліквідації
Нардеп Дмитрук розповів, як тікав з України "з портфельчиком", бо боявся ліквідації

Нардеп Дмитрук розповів, як тікав з України "з портфельчиком", бо боявся ліквідації

Артем Дмитрук заявив у інтерв'ю адвокату Тарасу Никифорчуку, що він вирішив тікати 20 серпня – у день, коли Верховна Рада проголосувала за заборонуУПЦ МП. Політик сказав, що тоді вже буцімто знав, що його можуть ліквідувати просто або під час затримання, пише 24 Канал.

Що розповів Дмитрук про свою втечу

Була вже "пікова ситуація", коли переслідування за мною та моєю сім′єю набрало максимальні оберти, мене просто хотіли ліквідувати, вказівка була дана з Офісу Президента, за мною вже довгий час, декілька місяців стежили спецслужби України, і організовані злочинні групи, це підтвердили, власне, вони самі. Це було все абсолютно незаконним… Я це бачив та знав,
– заявив Дмитрук.

Він також пояснив, що сім'я виїхала в Молдову раніше – 21 серпня. Він же 23 серпня виїхав з Києва до Одеської області, його відвіз водій його товариша. Артем Дмитрук розповів, що далі він вийшов з авто та пішов у Молдову.

"Де (у Молдові – 24 Канал) 24 серпня дістався першого відділення поліції поруч з пунктом пропуску "Паланка". Прийшов туди, абсолютно виконав всі свої громадянські обов'язки, заповнив необхідні документи, анкети, після чого отримав спеціальний документ, який давав мені дозвіл залишити територію Молдови. І почав свій рух далі", – заявив Дмитрук.

Він пояснив, що йому довелось "ніжками з портфельчиком довго-довго йти, щоб дійти до цієї ділянки Молдови".

Артем Дмитрук не уточнив, як саме він перетнув український кордон та хто йому в цьому допомагав.

Дмитрук втік з України

  • Нардеп Артем Дмитрук незаконно втік з України. Інформацію про це 25 серпня повідомили ЗМІ. Згодом цей факт підтвердили у Державному бюро розслідувань.
  • Вже у вересні ДБР повідомило, що Дмитрук вийшов з машини на трасі поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району Одещини.
  • Далі, за даними ДБР, він близько 17:00 він пересів в інше авто, за кермом якого перебував інший фігурант, а також організатор схеми переправлення. Близько 21:00 вони доставили депутата до кордону, після чого він пішки незаконно залишив Україну.
  • У ДБР заявили, що вже встановили всіх осіб, які організовували "втечу", включно з боку Молдови.
  • Варто зауважити, що скандальний Дмитрук втік з України перед підозрою. Зокрема, його підозрюють в нападіна правоохоронця та військового.
Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader