"Ніжками з портфельчиком": Дмитрук розповів, як втік з України й чому
"Ніжками з портфельчиком": Дмитрук розповів, як втік з України й чому

"Ніжками з портфельчиком": Дмитрук розповів, як втік з України й чому

Нардеп-утікач Артем Дмитрук розповів, що його тричі з березня 2022 року намагались "ліквідувати". Він переконаний, що за цими замахами стоїть Офіс президента.

Оголошений в розшук нардеп Артем Дмитрук втік з країни, бо його збирались "ліквідувати". Про це він 19 вересня розповів в інтерв’ю одеському юристу Тарасу Никифорчуку.

Депутат заявив, що став "жертвою політичних переслідувань". Він запевнив, що виїхав з України тимчасово і вимушено, але планує повернутись.

Заборону чоловікам виїжджати за кордон Дмитрук назвав "антиконституційною історією". Окрім того, він переконаний, що його права як народного депутата не мали права обмежувати. Звинувачення у свій бік через виїзд за кордон нардеп назвав "повною маячнею".

"Була вже пікова ситуація, коли переслідування за мною та моєю сім’єю набрало максимальні оберти. Мене просто хотіли ліквідувати, вказівка була дана з Офісу президента. За мною вже довгий час, декілька місяців стежили спецслужби України й організовані злочинні групи. Це підтвердили, власне, вони самі. Це було все абсолютно незаконним", — розповів він.

Дмитрук згадав, що вирішив тікати з країни 20 серпня — після ухвалення Верховною Радою закону про заборону УПЦ МП. Він нібито знав, що може бути ліквідований "просто або при затриманні".

Спочатку, 21 серпня, нардеп відправив у Молдову сім’ю. Вже за кілька днів, 23 серпня, виїхав з Києва і сам. Депутат поділився, що до Одеської області його підвіз водій неназваного товариша. Звідти він нібито пішки пішов до Молдови, і 24 серпня дістався першого відділення поліції поруч з пунктом пропуску "Паланка".

Нардеп наголосив, що виконав усі свої громадянські обов’язки, заповнив необхідні документи й анкети, після чого отримав спеціальний документ з дозволом залишити територію Молдови. Після цього утікач вирушив далі.

Дмитрук запевнив, що ніхто з високопосадовців перетинати кордон йому не допомагав — лише вищі сили.

"Мені довелося ніжками з портфельчиком довго-довго йти, щоб дійти до цієї ділянки Молдови. Тобто хитрого й закрученого плану взаємодії Дмитрука з владою України тут немає", — заявив він.

Парламентар розповів, що з березня 2022 року пережив нібито три спроби "ліквідації".

Втеча Дмитрука з країни: що вже відомо

За даними ДБР, Дмитрук разом зі спільниками напав на правоохоронця в Одесі, а також побив людину у Києві. Він підозрюється у справах за чотирма статтями та оголошений в міжнародний розшук.

У ЗМІ інформували, що 24 серпня нардеп виїхав з країни. Згодом його разом з сім’єю помітили у Лондоні. Слідчі з’ясували, що втекти Дмитруку допомогти троє осіб, усім їм повідомили про підозри.

У ДБР пояснювали, що не мали законних підстав для затримання, тому не змогли завадити виїзду за кордон. Офіс генпрокурора звернувся до низки країн з запитом про затримання й тимчасовий арешт Дмитрука.

Теги за темою
нардепи
Джерело матеріала
loader
loader