Нардеп Дмитрук заявив, що пішки втік з України, бо його збирався "ліквідувати" Офіс президента
Нардеп Дмитрук заявив, що пішки втік з України, бо його збирався "ліквідувати" Офіс президента

Нардеп Дмитрук заявив, що пішки втік з України, бо його збирався "ліквідувати" Офіс президента

Народний депутат-втікач Артем Дмитрук розповів, що пішки перетнув кордон України з Молдовою з "портфельчиком" в руках. Таке рішення він прийняв нібито через те, що із Офісу президента дали вказівку "ліквідувати" парламентаря. Подробицями втечі він поділився у відеоінтерв'ю своєму адвокату Тарасу Никифорчуку.

За словами нардепа, спершу він відправив у Молдову свою сім'ю. 23 серпня виїхав з Києва до Одеської області. Попри інтригуючу назву відео "Хто допоміг втекти із України" Димтрук конкретних імен не назвав. Сказав, що добратися до Одеської області допоміг водій його товариша, а далі довелося йти пішки.

- В Одеській області я вийшов і пішов у бік Молдови, де 24 серпня зайшов у перше відділення поліції біля пункту пропуску Паланка. Прийшов туди, виконав всі свої громадянські обов’язки…Мені довелося ніжками з портфельчиком довго-довго йти, щоб дійти до цієї ділянки Молдови, — заявив він.

У Молдові Дмитрук отримав "спеціальний документ", який давав дозвіл залишити територію країни. За словами нардепа, він виїхав з України "тимчасово і вимушено".

  • 24 та 25 серпня українські ЗМІ повідомили з посиланням на свої джерела, що народний депутат Артем Дмитрукнезаконно виїхав з України через Молдову.
  • 25 серпня Дмитруку оголосили підозру в умисному заподіянні тілесних ушкоджень військовослужбовцю, викраденні вогнепальної зброї й грубому порушенні громадського порядку. Коментуючи, чому підозру вручили лише після втечі, генпрокурор сказав, що "людина навіть у статусі підозрюваного може втекти".
  • 18 серпня САП повідомила про ймовірну втечу за кордон народного депутата від "Слуги народу" Андрія Одарченко, якого підозрюють у хабарництві. 19 вересня ВАКС оголосив Одарченка в міжнародний розшук.
Джерело матеріала
loader
loader