Вправи для чоловіків, які допомагають зміцнювати торс. Відео
Вправи для чоловіків, які допомагають зміцнювати торс. Відео

Вправи для чоловіків, які допомагають зміцнювати торс. Відео

Міцний корпус та розвинені м’язи — це не лише привабливо, а й необхідно для здоров’я, оскільки допомагає підтримувати спину, силу та спортивні здібності. Замість звичних присідань та скручувань, для кращої статури, чоловікам рекомендується виконувати ефективніші та безпечніші вправи.

Які вправи вважаються найкращими та що може допомогти зміцнити прес і косі м’язи? Про це розповіли в Eat This, Not That

Вправа з м’ячем 

Використання м’яча змушуючи ваше ядро працювати інтенсивніше для стабілізації. Щоб зміцнити середній відділ тіла, займіть положення планки на м’ячі, утримуючи тулуб нерухомо. Рухайте передпліччями по колу в обидва напрямки. Стисніть лопатки разом та стежте, щоб поперек не провисав.

Поштовх Паллафа

Щоб зміцнити прес та косі м'язи, тренуйте корпус так, щоб він протистояв обертанню, тримаючи хребет нейтральним. Встановіть ручку кабелю на рівні грудей, потягніть її до себе, зберігаючи правильне положення тіла. Натискайте ручку вперед на 3 секунди, а потім поверніть її до грудей. Поміняйте сторони та повторіть вправу.

Перенесення ваги 

Перенесення ваги підтягує ядро, покращує стабільність та витривалість, а також зміцнює верхню частину тіла. Візьміть важку гантель або гирю в одну руку, тримайте груди високо та стисніть лопатки. Продовжуйте рухатися вперед.

Горизонтальні удари сокирою

Використовуйте кабельну машину, встановлену на рівні грудей. Стоячи навшпиньки, поверніть плечі та стегна, тримаючи руки прямими. Тримайте ручку перед грудьми під час повороту та не зупиняйте ноги, щоб уникнути навантаження на нижню частину спини. Повертаючи, рухайте ногами та стегнами, щоб запобігти викривленню хребта.

Викочування колеса преса

Розгортання — це чудова вправа, однак вона не розрахована для новачків. Переконайтеся, що ваш прес достатньо сильний, щоб виконати рух, встаньте на коліна, візьміть колесо та підкотіть його вперед. Потім підтягніться, тримаючи руки прямими, а стегна піднятих. Для підвищення складності, зробіть паузу внизу.

Планка "Салют"

Щоб урізноманітнити вправу "планка", спробуйте додати до неї елемент "салют". Під час підйому однієї руки ваше ядро працює інтенсивніше, що підсилює навантаження на прес. Розпочніть вправу з планки, тримайте тіло напруженим та стисніть сідниці. Підійміть одну руку до чола, утримуйте позицію 5 секунд та чергуйте сторони, не дозволяючи стегнам скручуватися.

РанішеOBOZ.UA розповів, про ефективні тренування для чоловіків.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader