YouTube тестує «Спільноти» для спілкування на платформі
YouTube тестує «Спільноти» для спілкування на платформі

YouTube тестує «Спільноти» для спілкування на платформі

«Спільноти» мають стати місцем інтерактивного спілкування авторів ютуб-каналів з глядачами та шанувальниками.

Відеоплатформа «Ютуб» тестує нову функцію для авторів каналів «Спільноти», яка створює онлайн-простір для спілкування: будь-хто з шанувальників зможе коментувати та відповідати на репліки інших. Про це компанія повідомила під час презентації «Зроблено на YouTube», поінформувало The Verge.

«Багато творців публікують відео на YouTube, але переходять на інші платформи, щоб реально взаємодіяти зі своїми шанувальниками та глядачами. З новою функцією під назвою «Спільноти» YouTube сподівається запропонувати такі типи інтерактивних опцій прямо на платформі, тож творцям більше не доведеться використовувати Discord, WhatsApp або Instagram чи Reddit», зазначено у публікації.

Раніше глядачі могли лише залишати коментарі до відео автора на «Ютубі». «Спільноти» створюють можливість підписникам оприлюднювати власні публікації та спілкуватися з іншими шанувальниками безпосередньо у каналі автора.

«Спільноти – це місце, де ви та ваші шанувальники можете об’єднатися, щоб побудувати ще глибші зв’язки щодо тем і відео, які вам подобаються, не лише публікуючи оновлення між користувачами, які завантажили файли, чи запитуючи думки чи ідеї, але вперше підписані користувачі започаткують власні дискусії. з вами і один з одним», — сказав під час заходу, директор відділу управління продуктами YouTube Бангалі Каба.

Відеоплатформа також запускає новий інструмент для аналізу комунікативних активностей каналів під назвою Community Hub. Він представляє для авторів комбінований огляд усієї активності на каналах, а також інструменти для покращення діалогу з аудиторією. З допомогою штучного інтелекту YouTube можна створювати якісні коментарі та навіть налаштувати бота на відповіді, щоб автори могли охопити якомога більше людей.

«Спільноти» зможуть вирішити багато складних питань модерації, з огляду на те, що шанувальники можуть публікувати власний контент у каналі, а не просто залишати коментарі. Можливо, тому YouTube повільно розгортає цю функцію. У компанії повідомили, що «Спільноти» стануть доступними широкому загалу у наступному році.

Фото: функція «Спільноти» / Youtube

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Соцмережі
Джерело матеріала
loader
loader