YouTube запускає нову функцію “Хайп”
YouTube запускає нову функцію “Хайп”

YouTube запускає нову функцію “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube розпочав розгортання нової функції, яка обіцяє кардинально змінити спосіб, у який користувачі взаємодіють з контентом на платформі. Згідно з інформацією The Verge, нововведення під назвою “Хайп” дозволить глядачам підвищувати видимість відео їх улюблених авторів, що особливо вигідно для новачків.

Механіка нової функції проста: щотижня користувачі отримують три “хайпи”, які можуть використовувати для голосування за нещодавні відео авторів з менш ніж 500 тис. підписників. Відео, що набирають найбільшу кількість “хайпів”, потрапляють до оновлюваного топ-100, який буде специфічний для кожної країни.

Очікується, що в майбутньому “хайп” стане своєрідною валютою на YouTube, яку можна буде купувати. Частина коштів від продажів може надходити безпосередньо авторам контенту, що стане додатковим джерелом доходу для творців.

Наразі нова функція поступово розгортається по всьому світу, і першими її випробовують користувачі з Бразилії, Туреччини та Тайваню.

Окрім “Хайпу”, YouTube також розширює функцію автоматичного дубляжу відео на різні мови. Раніше тестувалась підтримка лише деяких мов, тепер же до списку додаються іспанська, італійська, португальська, французька та інші.

Ці нововведення мають на меті не тільки підвищити доступність контенту, але й надати авторам більше можливостей для досягнення міжнародної аудиторії та збільшення свого впливу на платформі.

Джерело матеріала
loader
loader