"Для багатіїв свої правила": на Лазуровому узбережжі працює розкішний готель "гаманця Путіна"
"Для багатіїв свої правила": на Лазуровому узбережжі працює розкішний готель "гаманця Путіна"

"Для багатіїв свої правила": на Лазуровому узбережжі працює розкішний готель "гаманця Путіна"

Найдешевший номер у готелі коштує 990 євро.

ТСН побувала у готелі друга Путіна у Франції. П’ятизірковий комплекс на Лазуровому узбережжі записаний на дружину Геннадія Тимченка, якого називають "гаманцем Путіна". Родина за свою близькість до Кремля перебуває під європейськими санкціями. Але їх люксовий готель знову працює.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Валерії Ковалінської. 

Що відомо про готель олігарха та "гаманця Путіна"

Лазурове узбережжя Франції. Містечко Ле Лаванду. Тут на березі моря готель має родина Геннадія Тимченка. Його назва Le Club de Cavalière & Spa. 

"На цьому пляжі пісок ніби з блискітками. Такий він через мінеральну слюду. Заради нього, прозоро-блискучої води та тихого пляжу сюди на відпочинок їдуть з різних країн світу", - каже Валерія Ковалінська. 

ЗМІ неодноразово писали, що бізнес Тимченка пов’язаний з інтересами президента Росії. Цього олігарха також називають "гаманцем Путіна".

У цьому році в російському списку "Форбс" Тимченко на шостому місці, його статки оцінють у понад 23 мільярди доларів. Цей готель у Франції записаний на його дружину Олену. Від 2022 року і вона, і сам Геннадій перебувають під санкціями ЄС. Раніше він потрапляв і до "чорного списку" Сполучених Штатів.

"Санкції. Так, я маю якісь складнощі. Особисто. У моєї дружини. Є проблеми, так. Коли людина, яка чесно заробила гроші, не може заплатити за госпіталь, де його дружині зробили операцію. А де тоді права людини?", - цинічно заявляв путінський олігарх. 

Минулого тижня родина Тимченка намагалася позбутися санкцій Європейського Союзу, подавши апеляцію в суд ЄС у Люксембурзі. Суд апеляцію відхилив. Але готель на французькому узбережжі цього року працює.

Який вигляд має готель російського олігарха

На вході на територію готелю - табличка із п’ятьма зірками. Класифікацію, яка діє 5 років, тут отримали від міністерства туризму Франції рік тому. Тут 37 номерів - найдешевший у сезон коштує 990 євро. На сайті готелю є російська версія. І опис закладу - "вирізняється стриманою розкішшю і неймовірною чарівністю, імпозантно височить на березі красивого пляжу з дрібним піском".

Тут можна орендувати і віллу - вартість 1640 євро на добу. Чому так дорого - відповідь теж можна знайти в описі: "виходить на морський берег і є втіленням абсолютної розкоші. Оброблені струганим деревом і обставлені сучасними меблями - у віллах гості відчувають себе немов у гавані безтурботності".

Згідно з інформацією на сайті – готель цього року працює з травня. Потрапити сюди, якщо не проживаєш, можна замовивши вечерю - та сплативши 50 євро за лежак. Хто власник готелю - тут знають усі.

І володіє цією нерухомістю родина російського олігарха вже років зо 20.

Столик у ресторані олігарха можна обрати в залі - з білим роялем. Або ж на вулиці - поруч з фонтаном. У меню страви переважно середзеноморської кухні. В карті назви коктейлів - "московський мул", "чорний російський" та "білий російський". Вартість 23 євро - за коктейль. Найдешевше ігристе - 148 євро за пляшку, найдорожче - 598. Порція салату "Цезар" - 32 євро. Розрахуватися можна готівкою або ж карткою. Але не можна карткою з телефону, місцевий персонал каже - ця функція не доступна вже 2 роки.

Туристи та місцеві обурені тим, що працює готель російського олігарха

Територія готелю - охайна і доглянута. Сміттєві баки винесені за паркан і прикрашені світлинами готелю з моря. На міському пляжі поруч з готелем ТСН почула польську мову. Дівчина представляється польською спортсменкою фітнес-бікіні. Відпочиває з чоловіком, донькою та собачкою. Зупинилися в іншому готелі, цей роздивляються з берега.

"Я не думаю, що цей готель п’ятизірковий. Виглядає максимум на 2 зірки! Хіба це 5 зірок?", - каже полька. 

Ще одна наша співрозмовниця - француженка. Питаємо її - як ставиться до того, що тут працює готель, який належить росіянам.

"Це дивно! Напевне для багатіїв свої правила", - пояснює громадянка Франції. 

На пляжі зустрічаємо і українку, яка відпочиває з дитиною. Про те, що тут працює готель з російськими власниками, дізнається від ТСН. 

"Звісно це неприємно!", - каже вона. 

Хто дозволив працювати готелю "гаманця Путіна"

ТСН пішла до готелю по офіційний коментар. На камеру говорити не хочуть. Поза нею пояснюють - отримали дозвіл на роботу від французького уряду. Підтверджують – заклад справді належить росіянам, але зараз від них вони кошти не отримують, зароблені не відправляють їм і їх самих тут давно не бачили.

Про те, що готель має дозвіл на роботу - про це нам говорить і працівниця готелю поруч.

Неподалік від цього готелю маєток Карли Бруні – колишної моделі та дружини екс-президента Франції Ніколя Саркозі.

 А от родина Геннадія Тимченка у Франції має не тільки готель на узбережжі, а й квартиру в центрі Парижа. Неподалік від Тріумфальної арки та Елисейських полів.

"У місто Сен-Тропе від готеля Тимченка це - 30 кілометрів. Про те, що росіяни тут почуваються вільно, ми розуміємо, коли потрапляємо в один з клубів на березі моря - на замовлення компанії персонал закладу виходить з прапором і феєрверком. Під хіт Мадонни чути, як хтось вигукує текст російської пісні. Тут кажуть - такі вечірки тут щодня", - каже кореспондентка ТСН. 

Джерело матеріала
loader
loader