Як нагострити леза машинки для стрижки волосся: простий, але ефективний спосіб
Як нагострити леза машинки для стрижки волосся: простий, але ефективний спосіб

Як нагострити леза машинки для стрижки волосся: простий, але ефективний спосіб

Якщо ви не знаєте, чи можна заточити ножі машинки для стрижки волосся, щоб вони знову стали гострими, можете спробувати хороший метод.

Сьогодні машинка для стрижки вдома - не рідкість. Є люди, які не ходять до перукарень і вважають за потрібне стригтися вдома. Це зручно, проте час від часу затупляються ножі машинки. І тоді виникає проблема, як заточити леза машинки для стрижки волосся в домашніх умовах. Ми розповімо про спосіб, який знайшли для вас на просторах інтернету.

Автор YouTube-каналу Генератор ідей показав, як він точить ножі своєї машинки для стрижки, і дав декілька порад для грамотного заточування.

Заточування ножів машинки для стрижки пастою ГОІ

Перевірте свою машинку для стрижки

Цілком можливо, що машинка перестала добре стригти з інших причин. Подивіться гвинти, якими прикріплені ножі до машинки. Можливо, їх потрібно підкрутити викруткою.

Можна змастити ножі, якщо ви давно цього не робили. Особливо місце дотику до нерухомого ножа.

Готуємо розчин, щоб заточити ножі машинки

У порожню ємність наливаємо розчинник. Автор стверджує, що добре підійде розчинник або уайт-спірит.

Знадобиться ще й паста ГОІ. Вона призначена для шліфування та полірування сталевих сплавів, а зараз стане в пригоді для заточування ножів. Паста у твердому вигляді продається в господарських магазинах або Інтернеті.

Беремо цю пасту і ріжемо на дрібні шматочки. Що менше, то краще, щоб не було грудок. Треба довести її до консистенції сметани. Розмішуємо майбутній розчин дерев'яним бруском і замочуємо на 12 годин.

Заточуємо ножі машинки для стрижки

Після того, як суміш готова, можна починати заточування ножів. Опускаємо машинку лезами в пасту і вмикаємо її на 4 хвилини. Рукою водимо лезами в розчині.

Далі в обов'язковому порядку відключаємо машинку від мережі і промиваємо її водою. У жодному разі не можна ставити під воду і мити машинку, якщо вона ще підключена до мережі.

Знімаємо ножі, проходимося по них щіткою, і обов'язково все змащуємо WD-40.

Наприкінці відео автор показує, що ножі гарно заточилися, і стали дуже гострими.

Дивіться відео, як заточити ножі машинки для стрижки пастою ГОІ:

Що таке Генератор ідей?

Генератор ідей - розважальний і пізнавальний YouTube-канал для домашніх майстрів і саморобників із порадами для ремонту та лайфхаками. У каналу понад 435 мільйонів переглядів, зазначено в описі.

Інші новини:

Джерело матеріала
loader