Мита ЄС на китайські електрокари: чим закінчилася зустріч у Брюсселі
Мита ЄС на китайські електрокари: чим закінчилася зустріч у Брюсселі

Мита ЄС на китайські електрокари: чим закінчилася зустріч у Брюсселі

Китай і Європейський Союз висловили політичну волю врегулювати розбіжності, що стали предметом антисубсидійного розслідування Єврокомісії стосовно китайських електромобілів, шляхом консультацій.

Про це повідомили в Мінторгівлі КНР, коментуючи результати зустрічі у Брюсселі очільника відомства Ван Веньтао з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай і Європейський Союз провели всеосяжні, поглиблені та конструктивні переговори стосовно триваючого антисубсидійного розслідування ЄК проти китайських електромобілів, під час яких обидві сторони чітко висловили свою політичну волю вирішити розбіжності шляхом консультацій», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що обидві сторони погодилися продовжувати просувати переговори щодо цінових зобов’язань і докладати всіх зусиль, щоб досягнути взаємоприйнятного рішення за столом переговорів.

Китайська сторона заявила про намір продовжувати докладати зусиль для належного врегулювання порушених у розслідуванні ЄК проблем шляхом діалогу, а також готовність діяти максимально гнучко і щиро.

Зустріч у Брюсселі відбулася на тлі підготовки Європейською комісією остаточної пропозиції по підвищенню до 35,3% тарифів на виготовлені в Китаї електромобілі на додаток до стандартного в ЄС 10%-го мита на імпортні авто.

Голосування країнами-членами ЄС по запропонованих Єврокомісією збільшених митах на китайські електрокари заплановане на 25 вересня, а їх запровадження має відбутись до кінця жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, міністр торгівлі КНР Ван Веньтао на зустрічі з міністром економічного розвитку Італії Адольфо Урсо в Римі заявив, що розслідування ЄС проти китайських виробників електромобілів серйозно впливає на плани компаній із КНР інвестувати в Італію.

Фото: Depositphotos

Теги за темою
Євросоюз Китай
Джерело матеріала
loader
loader