Якщо ваш ніж затупився, а точила під рукою немає, не варто хвилюватися, чи працювати з тупим інструментом. Відомий кухар Кент Роллінс поділився, як заточити ніж підручними засобами.
Перший спосіб, як заточити кухонний ніж – скористатися заокругленим краєм глиняної або керамічної банки чи дном кавової чашки. Обережно проведіть лезом ножа по краю кілька разів, і ніж стане гострішим. Головне – не перестарайтеся з натиском, щоб не пошкодити ніж.
Другий варіант, як добре заточити ніж – використати шматок плоскої шкіри. Проведіть лезом по шкірі вперед і назад, і це допоможе не тільки заточити, а й відполірувати ніж. Цей метод особливо ефективний, коли ніж просто потребує легкого підточування.
Третій, і мабуть найбільш незвичний спосіб, як заточити ніж - використати вікно автомобіля. Опустіть його, щоб залишилася скошена частина скла вгорі, і проведіть ножем по цьому краю. Це справжня паличка-виручалочка для тих, хто часто буває в дорозі або на природі. Маючи машину, ви ніколи не залишитеся без імпровізованого точила.
Хто такий Кент Роллінс?
Кент Роллінс - шеф-кухар, який називає себе ковбоєм та готує на відкритому повітрі на вогні понад 25 років. Має багатомільйонну аудиторію на власному сайті, в Instagram та YouTube.
Читайте також: