Путін не полетить до Мексики на інавгурацію президентки
Путін не полетить до Мексики на інавгурацію президентки

Путін не полетить до Мексики на інавгурацію президентки

У Мексику на інавгурацію обраного президента Клаудії Шейнбаум, яка запланована на 1 жовтня, вирушить не глава Росії Володимир Путін, а призначений ним представник.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW з посиленням на директора Латиноамериканського департаменту МЗС РФ Олександра Щетиніна.

Путін ще в серпні отримав офіційне запрошення на церемонію 1 жовтня з нагоди складання присяги Шейнбаум. Проте, за словами Щетиніна, Путін на інавгурацію не прибуде, натомість він уже призначив свого представника на цю подію, про що «мексиканців належним чином поінформували».

Перед тим у червні Путін привітав Шейнбаум із перемогою на виборах, назвавши Мексику «історично дружнім партнером Росії в Латинській Америці».

Своєю чергою Україна попросила Мексику заарештувати Путіна, якщо той прилетить до країни для участі у церемонії інавгурації Шейнбаум. При цьому в українському запиті від 7 серпня згадувався ордер на арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом. Мексика є членом МКС.

Тоді ж чинний президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відреагував на українське звернення. «Ми не можемо цього зробити. Це не наша справа», – заявив Обрадор журналістам.

Як повідомлялося, в березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна, звинувативши його у військових злочинах за незаконну депортацію дітей з України до Росії після початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Теги за темою
Володимир Путін Мексика
Джерело матеріала
loader
loader