Росії не вистачить живої сили, щоб досягти цілей війни та окупувати всю Україну, — ISW
Росії не вистачить живої сили, щоб досягти цілей війни та окупувати всю Україну, — ISW

Росії не вистачить живої сили, щоб досягти цілей війни та окупувати всю Україну, — ISW

За словами вашингтонських аналітиків, у ЗС РФ недостатньо особового складу для одночасної підтримки масштабу і темпів російських наступальних операцій в Україні та оборони прикордоння.

Нинішньої чисельностіросійських військових недостатньо, щоб досягти довгострокових цілей РФ щодо окупації всієї України, зниження загальної української боєздатності та захисту державного кордону РФ. Про це пише "Інститут вивчення війни" у зведенні від 19 вересня.

Автори посту посилаються на нещодавню публікацію в The Wall Street Journal, в якій йшлося про те, що російський президент Володимир Путін не погодився на пропозицію колишнього міністра Сергія Шойгу оголосити мобілізацію навесні 2024 року, намагаючись уникнути втрат електорату. Джерела журналістів повідомляли, що Путін заявив, що покладатиметься тільки на добровольців.

Джерело говорило про те, що поточної живої сили російських військ недостатньо, але на запит журналістів прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відповів, що РФ продовжує стрімко набирати контрактників і добровольців, і що цих сил достатньо, щоб підтримувати російську агресію проти України, зазначають вашингтонські аналітики у своєму зведенні.

Путін уникає оголошення чергової часткової мобілізації після того, як у вересні 2022 року у відповідь на український контрнаступ було оголошено про мобілізацію 300 тисяч військових.

У Росії, судячи з усього, немає необхідного ресурсу особового складу для одночасної підтримки масштабу і темпів російських наступальних операцій в Україні та оборонних зусиль у своїх прикордонних регіонах. Мобілізований російський військовослужбовець і військовий блогер наприкінці серпня 2024 року заявляв, що російський уряд продовжує покладатися на решту регулярних сил, мобілізованих і ошуканих добровольців, які підписали короткострокові контракти. За допомогою такого особового складу підтримуються наступальні операції в Україні, попри погану підготовку і значні втрати з жовтня 2023 року.

Нагадаємо, щоЗСУ просунулися біля Любимівки в Глушківському районі Курської області.

Також повідомлялося, що в Раді заговорили прозниження призовного віку до 50 років.

Джерело матеріала
loader