Соковита запіканка з баклажанами та мʼясом: рецепт від переможця "Мастер Шеф"
Соковита запіканка з баклажанами та мʼясом: рецепт від переможця "Мастер Шеф"

Соковита запіканка з баклажанами та мʼясом: рецепт від переможця "Мастер Шеф"

Переможець сьомого сезону проєкту "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський показав, як приготувати грецьку мусаку – знамениту запіканку з баклажанів та мʼяса.

"Неймовірно смачна страва, поєднання ніжності баклажанів, насичений м’ясний фарш та вершкова шапочка з соусу Бешамель. Неможливо втриматись!", – радить зірка "Мастер Шеф".

Для приготування мусаки "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський використав:

  • баклажан - 400 г
  • томатна паста - 1 ст.л.
  • томати у власному соку - 200 г
  • цибуля - 1 шт. середнього розміру
  • часник - 2 зуб.
  • олія для смаження - 50 г
  • фарш яловичий - 500 г
  • спеції (сушені томати, часник, базилік) - 1 ст.л.
  • яєчні жовтки - 2 шт.
  • твердий сир (пармезан) - 20 г
  • борошно - 1 ст.л.
  • молоко - 200 г
  • мускатний горіх мелений - 1/3 ч.л.
  • вершкове масло - 30 г
  • моцарела - 120 г
  • сіль і перець - за смаком

Баклажан "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський чистить від шкірки, нарізає вздовж на слайси та замочує в підсоленій воді на пʼять хвилин.

Потім просушуємо їх паперовими рушниками, обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією до напівготовності та прибираємо на тарілку.

На тій же пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з часником, додаємо фарш, слідом томатну пасту, томати у власному соку, спеції та доводимо до готовності. В кінці додаємо приблизно 1 ч.л. борошна.

Щоб приготувати соус бешамель, спершу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський обсмажує на вершковому маслі борошно, отім додає молоко, мускатний горіх і доводить до загустіння, постійно помішуючи. Коли тільки почне загусати, додаємо тертий пармезан, сіль, перець, а вже в кінці додаємо яєчні жовтки.

У форму для запікання шарами викладаємо баклажани та мʼясну начинку. "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський змащує все соусом бешамель, посипає тертою моцарелою та запікає в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин – і мусака готова.

Останні новини України:

Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.

Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.

Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader