Зеленський поділився, коли має запрацювати "план перемоги"
Зеленський поділився, коли має запрацювати "план перемоги"

Зеленський поділився, коли має запрацювати "план перемоги"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "план перемоги", який він представить президенту США Джо Байдену, передбачає швидкі рішення, які мають бути реалізовані у період з жовтня до грудня поточного року. Він наголосив, що затягувати у цьому питанні не потрібно.

Як пише "Хвиля", про це український лідер повідомив на брифінгу з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн у Києві.

"Весь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів. План розрахований на рішення, які мають відбутися починаючи з жовтня до грудня місяця і не затягувати ці процеси. Ми дуже так хотіли б. Тоді ми вважаємо, що план спрацює", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що реалізація "плану перемоги" залежить від союзників, а ключову роль відіграватимуть Сполучені Штати, адже деякі пункти безпосередньо залежать від підтримки Вашингтона.

Володимир Зеленський. Джо Байден

"Що стосується плану перемоги. Хотілося все ж таки бути послідовною людиною. І всі деталі я обговорюватиму перш за все з президентом США. Тому що в більшості своїй рішення за планом залежать саме від нього", - заявив президент.

Зеленський також додав, що сподівається, що Байден підтримає український "план перемоги".

"Весь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів. План розрахований на рішення, які мають відбутися починаючи з жовтня по грудень місяця і не затягувати ці процеси. Ми б так дуже хотіли. Тоді ми вважаємо, що план спрацює", - додав він.

Нагадаємо, Зеленський вирушить до США наприкінці вересня. Очікується, що він виступить на засіданні Ради Безпеки ООН та представить "план перемоги" на зустрічі з Байденом.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала