ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху
ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху

ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху

За всіма напрямами фронту в Україні продовжуються інтенсивні бойові дії. Ситуація залишається динамічною з локальними успіхами обох сторін на різних ділянках.

Про це свідчить останній звіт американського Інституту вивчення війни (ISW), пише "Хвиля".

На півночі Харківської області українські захисники досягли помітного прогресу. Геолокаційні дані підтверджують просування у центрі Вовчанська по вулиці Героїв Чорнобиля. Особливу увагу привертають ефективне використання українськими силами безпілотників. Захисники вивчили ритм роботи російських систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) і завдають ударів у моменти, коли батареї цих систем розряджені, що суттєво підвищує ефективність атак.

ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху - Фото 1

На Луганщині російські війська продовжують спроби вийти на адміністративні кордони області. Їм вдалося трохи просунутися на північний захід від Кремінної та у північно-західній частині Макіївки. Українські сили успішно відбивають атаки супротивника, використовуючи комбінацію безпілотників та артилерії.

Донецький напрямок залишається одним із найгарячіших. Незважаючи на багатомісячний масштабний наступ російських військ, що супроводжується значними втратами, українським захисникам вдалося досягти певного прогресу на Сіверському напрямку. Геолокаційні дані показують просування українців на північний схід від Верхньокам'янського та на захід від Сакко та Ванцетті. Водночас, російські сили продовжують штурмові дії в районі Івановського, Курдюмівки та інших населених пунктів.

На жаль, є незначні поступи у оккупантів також у східній частині Торецька: зафіксовано їхню присутність у районі вулиці Терешкової. А ось розповіді російських "військкорів" про нібито набагато більше просування окупантів як у Торецьку, аналітики не підтверджують.

ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху - Фото 2

На Покровському напрямі також спостерігається повільне просування окупаційних військ. Тривають бої на схід від Покровська в районі Воздвиженки, Новоторецького та Гродівки та на південний схід від Покровська в межах Новогродівки та поблизу Миролюбівки, Селідового, Миколаївки, Маринівки, Гірника, Желанного Першого та Цукуриного.

ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху - Фото 3

Президент України Володимир Зеленський охарактеризував ситуацію на Покровському та Курахівському напрямах як "вкрай складну", незважаючи на певне зменшення інтенсивності російських атак.

ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху - Фото 4

На Запорізькому напрямку російські війська застосовують нову тактику, використовуючи плануючі бомби, зокрема при атаці на П'ятихатки. Це свідчить про адаптацію росіян до умов ведення бойових дій та пошук нових способів прориву української оборони. Окупанти намагалися атакувати поблизу Роботино, Новоданилівки, Малої Токмачки, а також у напрямку Новоандріївки, Лобкового та П'ятихаток.

ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху - Фото 5

На Херсонському напрямку зафіксовано обмежені наземні атаки російських військ на східному березі Дніпра, де активно діють підрозділи 61 окремої мотострілецької бригади РФ.

ISW оновив карту бойових дій: на яких ділянках фронту ЗСУ досягли успіху - Фото 6

Нагадаємо, у ніч на 21 вересня 2024 року відбулася серія потужних дронових атак на російські військові об'єкти. Зокрема, зафіксовано вибухи на складах із північнокорейськими ракетами та артилерійськими боєприпасами.

Джерело матеріала
loader
loader