Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну
Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну

Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну

Мастурбація приносить користь як фізичному, і психологічному стану, що підтверджується безліччю досліджень. Цей процес сприяє вивільненню ендорфінів, що покращують настрій та зменшують симптоми депресії, а також знижує рівень стресу, що, у свою чергу, сприяє покращенню сну.

Так, дослідження, опубліковане в журналі MedicalNewsToday, показало, що майже половина піддослідних відзначала поліпшення якості сну після мастурбації перед сном.

Здоровйи сон. Фото: depositphotos
Здоровйи сон. Фото: depositphotos

На думку експерта Спрінг Купер, мастурбація може допомогти жінкам запобігти інфекції шийки матки та сечових шляхів, а також полегшити симптоми менопаузи. У чоловіків оргазм знижує ризик раку простати, можливо, виводячи з організму потенційні канцерогени.

Загалом вчені вважають, що мастурбація не завдає шкоди, хоча її користь до кінця не вивчена.

Здоровий сон, скріншот з відео

А ще секс, який призводить до оргазму, скорочує час, необхідний чоловікам і жінкам, щоб засипати, на кілька хвилин. Також це покращує якість сну.

У той же час статева активність без оргазму та мастурбація (з оргазмом і без нього) не були пов'язані зі змінами сну, показало дослідження, опубліковане в Journal of Sleep Research. Про це вже стало відомо із статті The New York Post.

Інтим у ліжку, скріншот: Youtube
Інтим у ліжку, скріншот: Youtube

"Ці дослідження підтверджують і суттєво обґрунтовують результати, що вказують на те, що сексуальна активність та інтимність можуть покращити сон та загальне самопочуття як чоловіків, так і жінок, і є директивою для майбутніх досліджень", - кажуть автори дослідження.

Раніше повідомлялося, романтична полуниця чи екзотична маракуя: який фрукт ідеально підходить вашому знаку Зодіаку.

Також, така "любов" довго не протягне: психологи розібралися, чому люди до кінця життя залишаються самотніми.

Джерело матеріала
loader