Іран не відправив Росії пускові установки для ракет — Reuters
Іран не відправив Росії пускові установки для ракет — Reuters

Іран не відправив Росії пускові установки для ракет — Reuters

Іран не відправив Росії пускові установки для ракет — Reuters

Експерти назвали ймовірні причини.

Іран не відправив Росії мобільні пускові установки для балістичних ракет малої дальності, переданих Москві, повідомляє Reuters, посилаючись на джерела.

Європейський дипломат, представник європейської розвідки й американський чиновник на умовах анонімності розповіли, що наразі незрозуміло, чому Іран не передав Москві пускові установки разом із ракетами Fath-360.

Представник європейської розвідки заявив, що він і не очікував передачі пускових установок Росії.

Два експерти сказали Reuters, що може бути кілька причин, чому пускові установки не були відправлені. Одна з них полягає в тому, що РФ може планувати модифікацію вантажівок для перевезення ракет. Інша полягає в тому, що, утримуючись від передачі пускових установок, Іран створює простір для нових переговорів із західними державами щодо послаблення напруженості.

Новий президент Ірану й інші іранські посадовці зустрінуться з європейськими чиновниками в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН наступного тижня в Нью-Йорку, щоб перевірити потенціал дипломатії щодо ядерної програми Тегерана, регіональної напруженості та інших суперечок. Водночас, аналітики скептично налаштовані щодо будь-якого прогресу та сумніваються в тому, що Тегеран піде на необхідні компроміси.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив 10 вересня, що Іран передав Росії ракети Fath-360 і РФ, ймовірно, використає їх протягом декількох тижнів проти України.

США, Німеччина, Велика Британія і Франція запровадили нові санкції проти Ірану, а ЄС заявив, що розглядає нові заходи, спрямовані на іранський авіаційний сектор.

Для того, щоб Тегеран повною мірою відчув наслідки поставок своїх балістичних ракет Росії, Україна та її партнери мають виступити єдиним фронтом. “Чим відповість Україна на поставки Іраном ракет Путіну”, читайте в статті Володимира Кравченка.

 

Джерело матеріала
loader
loader