Україна зібрала докази атаки РФ на гуманітарну місію Червоного Хреста
Україна зібрала докази атаки РФ на гуманітарну місію Червоного Хреста

Україна зібрала докази атаки РФ на гуманітарну місію Червоного Хреста

Українські правоохоронці зібрали докази, що 12 вересня російська армія вчинила черговий військовий злочин у Донецькій області, завдавши удару по трьом автомобілям Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Це сталося у селі Веролюбівка на Донеччині під час роздачі гуманітарної допомоги, повідомляє Офіс генпрокурора.

Правоохоронці зазначають, що на місці російської атаки загинули троє чоловіків. Двоє їхніх колег отримали осколкові поранення та мінно-вибухові травми. Також вони встановили два місця влучення артилерійських снарядів та одне місце влучення ударного БпЛА. З місця події було вилучено уламки згаданих боєприпасів та залишки безпілотного апарату.

- За результатами проведення слідчих дій, огляду місця події, експертиз і допитів свідків встановлено, що артилерійський обстріл здійснено двома осколково-фугасними артилерійськими снарядами калібру 152-мм і безпілотним борознижком "Ланцет", який перебуває лише на пілоті. Відомо, що снаряди 152-мм використовувалися в тандемі з дроном, який має лазерний далекомір-целоуказатель, і самостійно виявляє і барражує мету. Це не лише пояснює знайдені на місці події уламки БПЛА "Ланцет", а й вказує на навмисний характер атаки на транспортні засоби та персонал МКЧХ, - зазначили в офісі.

Українським слідчим вдалося визначити попередній напрямок прильоту з огляду на сліди пошкоджень навколишніх будівель та автомобілів, а також зафіксовані місця влучень боєприпасів. Так, за даними слідства, вогневі позиції артилерійських підрозділів, ймовірно, перебували в районі села Ягідне Бахмутського району Донецької області – території, яка нині окупована російськими військами. На окупованій території, з якої здійснено постріл, у веденні бойових дій беруть участь 1065 артилерійський полк 98 повітряно-десантної дивізії та артилерійський підрозділ 200 окремої мотострілецької бригади.

  • 12 вересня через російський обстріл села Веролюбівка Донецької області троє громадян України, штатні співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, загинули, ще двоє отримали поранення
  • Співробітники МКЧХ перебували у вантажівці, в якій перевозили гуманітарну допомогу. При цьому і МКЧХ, так само як і МФЧК – мовчать, повідомив тоді омбудсмен Лубінець.
Теги за темою
Обстріл Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader