Знахідка для тих, хто любить смак затишку: як зробити знаменитий хліб з травами
Знахідка для тих, хто любить смак затишку: як зробити знаменитий хліб з травами

Знахідка для тих, хто любить смак затишку: як зробити знаменитий хліб з травами

Цей хліб стане ідеальним доповненням до ваших страв та салатів. Окрім того, на святковому столі він викличе справжній фурор, а гості будуть заздрити вашій кулінарній вправності.

Рецепт хліба з травами

Час: 45 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:
для хліба:
– 600 грамів пшеничного борошна;
– 300 грамів води;
– 40 грамів свіжих дріжджів;
– 1/2 чайної ложки цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 50 грамів олії;
для трав'яної маси:
– 2 зубчики часнику;
– 1 велика цибулина;
– 1 пучок петрушки;
– 10 грамів листя базиліка;
– 60 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Усі інгредієнти для трав'яної маси кладемо у блендер, збиваємо 3 хвилини до однорідності та відставляємо.
  2. Насипте борошно в миску. Додайте воду, змішану з дріжджами, цукром, сіллю та олією, і замісіть тісто.

  3. Викладіть тісто на поверхню, присипану борошном, і розкачайте його в прямокутник розміром 30 на 40 сантиметрів

  4. Викладіть суміш трав на тісто та наріжте смужками довжиною 5 сантиметрів.

  5. Потім скручуємо смужки в "гармошку" і викладаємо у змащену маслом форму. Відставляємо на десять хвилин.

  6. Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин.

Смачного!

Смак ностальгії: готуємо смажені пиріжки родом з 90-х.

Джерело матеріала
loader
loader