ЗСУ атакували склади боєприпасів РФ виключно українською зброєю, - Зеленський
ЗСУ атакували склади боєприпасів РФ виключно українською зброєю, - Зеленський

ЗСУ атакували склади боєприпасів РФ виключно українською зброєю, - Зеленський

Українські військовіатакували тилові арсенали на території Росії завдяки зброї власного виробництва. Йдеться про удари по складах у Тверській області та Краснодарському краї, заявив президент Володимир Зеленський у своєму традиційному вечірньому зверненні.

За його словами, точні удари ЗСУ принципово змінюють ситуацію та повертають війну "додому до Росії". Він також назвав арсенал у Тихорецьку значущим для окупантів. Щодо бази в районі селища Октябрський (Тверська область), то там були сховища тактичних ракет та керованих авіабомб, уточнив президент.

– Це все, що Росія використовує для терору проти наших міст, наших позицій. І я хочу наголосити: ми це робимо завдяки нашим здібностям, нашій зброї - без тих коштів, які можуть надати партнери, які можуть значно прискорити завершення цієї війни завдяки знищенню наступального російського потенціалу, - зазначив Зеленський.

Він також додав, що якби партнери дали дозвіл і достатньо ракет для ударів по території Росії, ситуація значно покращилася б. Ці питання обговорюватимуться наступного тижня у рамках поїздки до США та зустрічей із союзниками.

  • 21 вересня українські дрони атакували два військові російські арсенали. Як заявили в Генштабі ЗСУ, база "Тихорєцьк" входила до трійки найбільших сховищ боєприпасів і була одним із ключових у логістичній системі російських військ.
  • У момент удару на території арсеналу був черговий ешелон, який доставив не менше 2 000 тонн боєприпасів, у тому числі з КНДР.
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader